45

6 tips voor meer groen in huis…

Van groen zijn er ongelooflijk veel tinten te bedenken, denk maar eens aan de natuur buiten, in het voorjaar spuit het groen eruit. Met groen in huis haal je de natuur dus naar binnen!
De kleur groen is rustgevend en ontspannend en veel mensen voelen zich erbij thuis. Groen matcht dan ook makkelijk bij alle kleuren. Dat kan ook niet anders, want hoe kan een mooie gekleurde bloem nou vloeken met zijn groene bladeren…
Een handig weetje: Blauwige groentinten zijn vooral rustig en koel, geelachtige groentinten ogen juist weer pittig.
Gecombineerd met natuurlijke materialen als hout is groen altijd een goede match! Als je meer groen in je interieur wilt kun je onderstaande tips doornemen.

tip 1. Groen kun je simpel toevoegen door het gewoon op de wand te schilderen…

tip 2. Groen kun je toevoegen door groene foto’s op de wand te prikken zoals bij een collage. Je kunt groene foto’s in woonbladen of op pinterest vinden.

tip 3. Groen kun je toevoegen door een wand te behangen met een mooi groen (foto)behang, zoals bijvoorbeeld het jaren 50 Arne Jacobsen behang…

tip 4. Je kunt je huis groen kleuren door mooie accessoires neer te zetten of te leggen. Denk aan groene flessen, kaarsen en kussens ..

tip 5. Je kunt ook groen aan je interieur toevoegen door groene meubelen aan te schaffen. Zo heb je prachtige groene stoelen, zitbanken of een vloerkleden.

tip 6. Je huis wordt groener als je er veel planten in zet Je kunt bijvoorbeeld een grote plantenbak neerzetten, een plantenwand maken of allerlei planten bij elkaar zetten of hangen.

Zoek je nog meer inspiratie kijk dan eens op dit bericht of op mijn pinterest-bord over emerald green. Vindt je het lastig om een kleur te kiezen? Dan helpt dit bericht je een stap vooruit!

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

  1. Pingback: Go green! | Welkom 9 augustus 2015

Leave a Reply