34

6 tips om gemakkelijk geld te besparen in het huishouden

Geld besparen is heel fijn, zeker als je dat op een gemakkelijke manier kunt doen. Misschien denk je dat er in jouw huishouden maar weinig te besparen valt. Toch is er eigenlijk altijd wel een mogelijkheid om minder geld uit te geven, zonder dat je daar last van hebt. Wil jij effectief aan de slag? Dit zijn 6 handige tips om gemakkelijk geld te besparen in het huishouden.

1. Besparen op boodschappen

Je kunt vrij eenvoudig besparen op je boodschappen. Het eenvoudigste trucje: gebruik de folders. Steeds meer mensen hebben een grote NEE-NEE sticker op de deur, omdat ze liever niet alle reclame ontvangen. Gelukkig hoef je ook helemaal niet een hele stapel folders door te nemen. Je kunt bijvoorbeeld gewoon online de Plus folder of de folder van de Aldi openen. Check voor aanbiedingen bij de dichtstbijzijnde supermarkten en je ontdekt al snel dat je heel wat geld kunt besparen door slim boodschappen te doen.

2. Maak gebruik van slimme technologie

Er zijn tegenwoordig veel slimme oplossingen die je geld kunnen besparen. Een slimme thermostaat zorgt bijvoorbeeld dat de verwarming niet onnodig aan staat. Een kill switch zorgt dat apparaten niet in standby modus stroom blijven gebruiken. En slimme verlichting gaat alleen aan als dat nodig is. Door slimme technologie kun je energie besparen en daardoor bespaar je op lange termijn geld.

3. Maak een spaarplan

Maak een spaarplan

Wil je graag op langere termijn geld besparen? Dan kun je het beste eerst een plan opstellen hoe je dat wilt doen. Maak ook een spaardoel dat je wilt halen. Maak het plan zo concreet mogelijk en vraag je ook af of het wel echt haalbaar is. Stel er een tijdslimiet aan en zorg dat je ook tussendoor kunt checken of het goed lukt met je plan. Door het zo concreet mogelijk te maken, zorg je voor betere motivatie waardoor het makkelijker is om het sparen vol te houden.

4. Investeer op een slimme manier

Je krijgt tegenwoordig nauwelijks rente op je spaargeld. Daarom gaan veel mensen hun geld in allerlei zaken investeren. Door te investeren op een slimme manier, kun je op de lange termijn geld besparen. De beste investering van het moment is het duurzamer maken van je woning. Een flinke opknapbeurt verhoogt de waarde van je woning én brengt de energierekening omlaag. Daardoor bespaar je nu kosten en verdien je een gedeelte ook weer terug als je je woning verkoopt.

5. Check abonnementen

Veel gezinnen hebben abonnementen die niet of nauwelijks worden gebruikt. Controleer deze maandelijkse uitgaven eens. Ga je wel vaak genoeg naar de sportschool om er een duur abonnement voor te hebben? Heb je deze maand wel tv gekeken, of gebruik je eigenlijk alleen Netflix? En hoe zit het met dat ‘goedkope’ telefoon abonnement? Vaak kun je best veel geld besparen door onnodige abonnementen te stoppen en andere abonnementen goedkoper af te sluiten.

6. Klein is fijn

Kleine besparingen lijken minder zinvol dan grote besparingen. Toch zijn kleine besparingen zeker de moeite waard! Bereken bijvoorbeeld eens wat je bespaart als je een abonnement van €10,- per maand stopzet. Aan het eind van het jaar houd je €120,- over! Het is dus ook heel goed om kleine bedragen op te sporen en die uitgaven te beperken. Dat geldt ook voor je gedrag in winkels. Bepaalde winkels zijn erg goedkoop en daarom lijkt het niet zo’n punt als je daar wat kleine uitgaven doet. Maar op lange termijn geef je meer uit dan je denkt!

Besparen in je huishouden is erg prettig. Zeker als je op de lange termijn gaat rekenen, kom je tot de ontdekking dat je best veel kunt besparen zonder dat het je moeite kost. Je hoeft echt niet je complete leefstijl om te gooien om goedkoper te gaan leven. Met deze 6 bespaartips kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen, zonder dat je daar iets van merkt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply