26

3 tips om de waarde van je woning te verhogen

Wil je de waarde van je woning verhogen om deze op termijn makkelijker te kunnen verkopen? Of ben je op zoek naar mogelijkheden, waarmee jij het comfort in huis verder verbetert? In dit artikel zetten we verschillende tips voor je op een rijtje, die waarde toevoegen aan jouw huis. 

Tip 1: investeer in zonnepanelen voor een lager energieverbruik

Een van de mogelijkheden om de waarde van je woning te verhogen, is een investering in zonnepanelen. De afgelopen jaren is de gemiddelde prijs van zonnepanelen gedaald, terwijl het rendement hiervan verder steeg. Ze worden zowel op platte-, als op schuine daken gebruikt. Met zonnepanelen wek je een groot deel van de benodigde stroom zelf op. Dit is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens hartstikke duurzaam! Op internet vind je meer informatie over zonnepanelen. Bekijk hoe ze werken, hoe ze gemonteerd moeten worden en hoe belangrijk het bepalen van het benodigde rendement is. 

Het is verstandig om je persoonlijk te laten adviseren, wanneer je kiest voor een investering in zonnepanelen. Hoeveel zonnepanelen heb je nodig? Is het slim om de zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij? Enzovoorts. 

Waarde woning verhogen zonnepanelen

Tip 2: kies voor een nieuwe keuken in huis

Ook de investering in een nieuwe keuken voegt waarde toe aan je woning. Een nieuwe bewoner hoeft de keuken immers niet meer te vervangen! Afhankelijk van je doel bij het verhogen van de waarde van een woning, kun je voor een algemene keuken kiezen of een keuken die naadloos aansluit bij jouw persoonlijke smaak. Een algemene keuken zal makkelijker te verkopen zijn, maar draagt minder bij aan het comfort in de periode dat je zelf nog in het huis woont.

Naast het vervangen van de keuken, kan ook het vervangen van de badkamer interessant zijn. Heb je nog een bad met daarin de douche? Veel mensen geven tegenwoordig de voorkeur aan een losse douche, zodat ze niet over de badrand hoeven te stappen. 

Tip 3: vervangen houten kozijnen voor kunststof

Een derde manier om de waarde van je woning te verhogen, is het vervangen van houten kozijnen voor kunststof. Kunststof biedt verschillende voordelen ten opzichte van hout. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je de kozijnen niet langer jaarlijks of eens per twee jaar hoeft te schilderen. Ook gaan kunststof kozijnen veel langer mee, hebben ze een hogere isolatiewaarde en verkleinen ze de kans op een inbraak in huis. Voordelen waarvan je direct profiteert, als je de kunststof kozijnen laat plaatsen.

Show Comments

One Response

  1. Droogbloemen Webshop 19 mei 2020

Leave a Reply