40

6 manieren om je tuin gezellig te maken

We brengen maar al te graag onze tijd buiten door. Lekker samen buiten eten met het hele gezin, een gezellige BBQ met vrienden of met een wijntje in de hand genieten van de zonsondergang. We brengen nogal wat tijd buiten door. Het is wel zo plezierig om het buiten net zo gezellig te maken als dat het binnen is.

 1. Overkapping
  Met een terrasoverkapping haal je de voordelen van binnen, naar buiten. Je zit net zo droog en beschut als binnen, maar kan optimaal genieten van het buitenleven. Er zijn terrasoverkappingen in alle soorten en maten. Van een simpele basisconstructie tot hele afgesloten serres. Op deze manier kun je ook met minder fijn weer gezellig buiten zitten. Een overkapping beschermt je tegen weer en wind en kan met een terras verwarmer gemakkelijk aangenaam gemaakt worden. Niet alleen fijn voor de zomer, maar ook voor de koudere wintermaanden.
 2. Comfortabel ontspannen
  Een leuke zithoek maakt het gemakkelijk om comfortabel te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Fijne kussens, fleecedekens en voetenbankjes dragen allemaal bij aan een gevoel van ontspanning en comfort. Een handige Harrie kan gemakkelijk van steigerhout zelf een leuke zithoek maken, maar er zijn ook genoeg leuke tuinmeubelen verkrijgbaar in tuincentra.
 3. Levendig scenario
  Het is wel zo leuk om iets te zien te hebben wanneer je buiten bent; een beetje leven in de natuur. Geef vogels, insecten en andere tuindieren de mogelijkheid om in jouw tuin te kunnen leven. Vogelhokjes, voldoende beschutting en voermogelijkheden maken een perfecte omgeving voor allerlei kleine dieren.
  vogels tuin
 4. Verlichting
  Een goede verlichting is niet alleen belangrijk om ook in het donker te kunnen zien. Met kleine tuinlampjes, plafondspots, gerichte spots en veel kaarsen kun je een hele fijne sfeer creëren. Op deze manier hoef je niet naar binnen wanneer de zon ondergaat maar kun je lekker onder de sterren van de frisse buitenlucht genieten.
 5. Decoratie
  Net als binnen zorg je ook buiten voor fijne decoratie. Lekkere kussens in de zithoek, het warme sfeerlicht van kaarsen en andere leuke decoratie ideeën voor buiten zoals lampionnen, mooie schilderijen en beelden. Maak van je tuin helemaal je eigen plekje. Zo kun je na een drukke dag werken even lekker bijkomendecoratie tuin gezellig
 6. Natuurlijke elementen
  Natuurlijke elementen zoals een vijver, een fontein of beplanting maken je achtertuin een stuk gezelliger. Leuke struiken, mooie bloemen en een kalmerende fontein geven een simpele achtertuin een unieke, eigen sfeer.

 

Show Comments

One Response

 1. Naomi 1 maart 2018

Leave a Reply