12

6 manieren om meer kleur in de tuin te brengen

Wie is er niet dol op een tuin vol met kleur? Het zorgt voor een hele gezellige en zomerse sfeer! Er zijn verschillende manieren om meer kleur in je eigen tuin te brengen. Van mooie bloemen tot tuinmeubelen met een kleurrijke look. In dit artikel delen we 6 leuke ideeën waar je zelf mee aan te slag kunt gaan.

1. Schaf kleurrijke accessoires aan

Een aantal kleurrijke accessoires kunnen al het verschil maken. Kleed de tuintafel sfeervol aan met gekleurd servies, leuke vaasjes en een aantal kleurrijke geurkaarsen. De tuinstoelen kun je opfleuren met vrolijke sierkussens.

2. Zet rijkbloeiende struiken in de tuin

Wil je ook graag op een natuurlijke manier meer kleur in de tuin brengen? Koop dan een paar rijkbloeiende struiken. Dit zijn vaste planten waar prachtige bloemen in komen. Een aantal goede opties zijn: de pluimhortensia, vlinderstruik en fuchsia.

3. Voeg kleurrijke bloemen toe

Voeg kleurrijke bloemen toe

Als er geen ruimte is voor een grote bloeiende struik, kun je natuurlijk ook gewoon een aantal kleurrijke bloemen toevoegen. Zet ze in een plantenborder, in een mooie pot of in een vaas op de tuintafel. Heb je geen groene vingers? Overweeg dan om kunstbloemen aan te schaffen. Deze bloemen hebben geen onderhoud nodig. Ze zijn perfect voor onder de overkapping! Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze te weinig water krijgen of vergaan door de felle zon. Een kunstbloem van hoogwaardige kwaliteit is kleurvast en nauwelijks van echt te onderscheiden. Ook super handig voor op een balkon.

4. Gebruik gekleurde bloempotten

Of je nou gebruik maakt van echte bloemen of van kunstzijden bloemen, met een gekleurde pot maak je de tuin nog gezelliger. Koop een paar bloempotten in een leuke kleur of geef de huidige potten in jouw tuin een make-over.

5. Kies voor kleurrijke meubels

Kies voor kleurrijke meubels

Als je het echt goed wil aanpakken, zet je ook kleurrijke meubels op je terras. Met gekleurde tuinmeubels maak je ongetwijfeld een statement! Je kunt bijvoorbeeld een gekleurde kuipstoel buiten zetten bij de eettafel of kiezen voor een loungeset met vrolijke kussens. Wees niet bang om verschillende kleuren met elkaar te combineren voor een speels effect.

6. Leg een buitenkleed neer

Maak jouw terras helemaal compleet met een leuk buitenkleedje. Dit is een vochtbestendig vloerkleed dat altijd buiten kan blijven liggen. Pas de kleur van het buitenkleed aan op de tuinmeubelen of de kussens.

Op welke manier ga jij extra kleur in de tuin brengen?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply