17

Consumenten kiezen voor maatwerk meubels in huis

Wie op zoek is naar nieuwe meubels voor in diens interieur, heeft tegenwoordig keuze uit tal van mogelijkheden. Kies je voor een relatief goedkoop meubelstuk, welke je zelf in elkaar moet zetten? Ga je wellicht voor een tweedehands meubel dat je voor een paar tientjes op een online marktplaats vindt? Of kies je voor maatwerk, om het meubel precies aan te laten sluiten op de ruimte die je thuis hebt? Dat laatste is populairder geworden in de afgelopen jaren, zo merken verkopers van meubels. Onder meer een op maat gemaakt zwevend tv meubel en bijvoorbeeld een maatwerk dressoir worden veel verkocht. Niet alleen is het bij maatwerk mogelijk om meubels qua formaat aan te laten sluiten op de beschikbare ruimte. Ook is het mogelijk om de meubels naar je eigen smaak af te laten werken.

Maatwerk meubels veelal gemaakt van hout

Kijkende naar de maatwerk meubels die door online verkopers worden aangeboden, valt op dat deze vaak van hout gemaakt worden. Het voordeel van hout is dat het materiaal heel bewerkelijk is en daarbij lange tijd meegaat. Ook heeft hout van nature een warme uitstraling, waardoor het goed past in een gezellig ingerichte woning. Denk aan de keuze voor een hangend tv meubel, wat het kille zwarte beeldscherm van de televisie compenseert. Niet alleen wordt vaak voor hout gekozen. Ook een moderne stijl is terug van weggeweest. De houten meubels worden in een strakke stijl afgewerkt, vaak met glanzende of matte lak.

Maatwerk-meubels-veelal-gemaakt-van-hout

Najaar en winter ideaal moment om meubels te vervangen

Hoewel de keuze voor maatwerk meubels een bezoek aan de woonboulevard in december minder noodzakelijk maakt, is dit voor veel mensen wel de periode om het interieur te vernieuwen. In september begint het buiten kouder te worden en is het eerder op de dag donker, waardoor mensen al snel naar binnen gaan. Pas dan valt op dat het interieur niet meer past bij je smaak of de laatste trends. Iets waar je in de zomer nauwelijks aandacht voor hebt gehad, doordat mensen op dat moment voornamelijk in de tuin zitten. Door de meubels te vervangen kun je er de hele winter en het voorjaar van genieten, voordat we weer massaal naar buiten gaan. Niet onbelangrijk: rond december worden meubels vaak met hoge kortingen aangeboden bij de woonboulevard.

Besmettingen met coronavirus maken online bestellen populair

Overigens is het zeer de vraag, of Nederlanders massaal naar de woonboulevard zullen trekken in december. Het sterk oplopende aantal besmettingen maakt dat veel mensen het prettiger vinden om de nieuwe meubels online te bestellen. Zeker bij een televisiemeubel of bijvoorbeeld een dressoir. Voor banken en fauteuils geldt dit niet. Hiervan willen consumenten zeker weten dat ze goed zitten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply