35

5 tips voor een schutting in de tuin

schutting

de schutting in de tuin via

Een achtertuin is fijn, het is een verlengstuk van de woonkamer en is een heerlijke plek om buiten te zitten. Het is bewezen dat een tuin een stress verminderende werking heeft, dus kunnen we er beter maar goed van genieten.
Een tuin is ons eigen stukje groen en om deze privé te houden is een schutting erg prettig. Je kunt deze schutting zelf neerzetten, maar je kunt ook een mooie stevige schutting laten neerzetten. In ieder geval een vijftal handige tips voor een schutting in je achtertuin:

 

1. de regels over de schutting

Een schutting, heg of muur die op de erfgrens staat, is gezamenlijk eigendom van beide buren. Samen ben je verantwoordelijk voor het onderhoud en het eventueel vernieuwen van de schutting. Er is veel te lezen over de regels rondom de erfafscheiding, wist je dat ze  niet overal even hoog mogen zijn?

 

2. zorg voor sfeer

Met een schutting krijg je veel sfeer in je achtertuin. Denk goed na over de kleur van het houtwerk. Laat je de natuurlijke kleur van hout zien of schilder je het zwart. Ook kun je er een bank of loungebank tegenaan zetten waar je mooie kussens op kunt leggen. Verder passen aan een schutting leuke lichtsnoeren, vlaggetjes of mooie foto’s.

 

3. meer groen aan de schutting

Een schutting is mooi om naar te kijken, want het is gemaakt van natuurlijk materiaal. Maar het is ook een plek waar je tuin groener mee kunt maken. Voor meer groen kun je er een klimplant tegenaan laten groeien, of je kunt er plantenbakken tegenaan maken of er plantenzakken met kruiden of bloemen aan hangen. Kijk goed naar de mogelijkheden.

 

4. meer ruimte voor dieren

In de tuin moeten dieren ook een plekje vinden, ze horen erbij er gewoon bij en helpen een handje mee. Hang dus een insectenhotel of een vogelhuisje  aan de schutting en leg een hoopje afval in een hoekje van de schutting zodat ze zich kunnen verstoppen.

 

5. de schutting in de tuin onderhouden

Om lang van je schutting te genieten is het belangrijk dat je deze goed onderhoud. Dat betekent dat je zorgt dat deze schoon blijft van groene aanslag en zet hem regelmatig in de beits.

succes!

terras

terras, foto van Josh WilburneJosh Wilburne Unsplash

tuin

schutting met stoelen van pellets via

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply