21

5 tips om jouw oude badkamer op te pimpen

Heb je net een nieuw huis gekocht en is de badkamer niet helemaal jouw smaak? Maar heb je na de aanschaf van het huis geen geld meer over om een volledig nieuwe badkamer aan te schaffen? Of misschien heb je niet eens heel lang geleden jouw badkamer verbouwd, maar ben je toch al toe aan een nieuwe look. Wat jouw situatie ook is, wij hebben vijf budgetproof tips om jouw badkamer volledig te pimpen. Ga je voor modern, klassiek of juist een combinatie? Met onze tips kun je alle kanten op.

1. De douche

Het aanschaffen van een volledig nieuwe douchebak is vaak prijzig. Het voordeel van de douche is echter dat je deze ook in losse delen kunt oppimpen. Heb je dus een verouderde douchekop? Dan kun je kiezen uit eindeloos veel douchekoppen en douchestangen. Ook kun je de douchewand een nieuw kleurtje geven met waterproof verf of een nieuwe douchedeur plaatsen met een stalen of juist houten behuizing. 

2. De wastafel

Wastafels zelf kunnen soms hoog oplopen in prijs. Toch kun je afhangende van het soort wastafel dat jij hebt best leuke aanpassingen doen. Heb je nog geen, of juist een oud, los kastje onder je wastafel staan? Ga dan opzoek naar een nieuwe wastafel kastje. Deze vind je in allerlei woonwinkels, of in de kringloop. Pimp deze door het een kleur te geven die bij de badkamer past en draai er je eigen deurknopjes op en voila; helemaal als nieuw! 

De wastafel

3. De accessoires 

Wastafel, bad en douche gaan hand in hand met accessoires als kranen en douchegordijnen. Heb je bijvoorbeeld genoeg van die glanzende zilveren kraan, ga dan voor een koperen kraan of kies voor mat goud. Dit kan bij beide voor zowel een industriële look als een romantische rustieke look zorgen. Geef je badkamer een speelse touch met een vrolijk en kleurrijk douchegordijn. Toilet in de badkamer? Dan kun je hier ook gemakkelijk de bril van vervangen. Of wat dacht je van een opvallende spiegel boven de wastafel?

4. De muren

Verf de muren gewoon met een nieuwe kleur of origineel behang en je badkamer ziet er weer als nieuw uit. Als je badkamer felle kleuren heeft, schakel dan over naar natuurlijke lichte kleuren voor een rustgevend en spa-achtig effect. Heb je juist saaie witte muren gekozen? Geef ze dan een vleugje kleur of een opvallend behang. 

5. De verlichting

Badkamerverlichting is vaak eenvoudig. Zo zien we vaak spotjes in het plafond. Maar heb je de lampen boven je gootsteen of naast je spiegel hangen? Dan kun je overwegen deze te vervangen door nieuwe. Of kijk voor een glamoureuze look of je een kroonluchter kunt ophangen.

Met de bovenstaande pimp-tips is jouw badkamer binnenkort weer zo goed als nieuw. Succes!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply