16

Zo creëer je een gezellige bar in huis

Krijg je regelmatig vrienden over de vloer voor een gezellige avond? Dan is een bar in huis een hele leuke aanvulling. Hier ga je zeker leuke dagen én nachten beleven! Haal het knusse gevoel van de bruine kroeg in huis of pas de thuisbar juist aan op jouw moderne interieur. Hieronder lees je een aantal tips en delen we nog een paar mooie voorbeelden.

Plek van jouw thuisbar

Bepaal om te beginnen de locatie van jouw nieuwe thuisbar. Is er een aparte ruimte vrij (zoals de bijkeuken of schuur), wil je de bar creëren in de mancave of wordt het een onderdeel van de open keuken? Je bepaalt zelf hoe groot de bar wordt. Alles is mogelijk!

Hoge bartafel in huis

Een gemakkelijke manier om een bar in huis te creëren, is door een bartafel aan te schaffen. Bartafels zijn hoger en vaak een stuk smaller dan gewone eettafels. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in veel stijlen en formaten. Je kunt een hele compacte bartafel kopen voor in de kleine keuken of juist een extra groot formaat als er voldoende ruimte is. Op het moment zijn stoere bartafels met stalen poten en een houten tafelblad erg populair. Dit meubelstuk past perfect bij de industriële woonstijl.

Comfortabele barkukken

Comfortabele barkukken

Bij een bartafel horen natuurlijk ook comfortabele krukken. Let erop dat de krukken of stoelen de juiste hoogte hebben. Om ruimte te besparen in een kleine keuken, kun je het beste kiezen voor barkrukken die je onder de tafel kunt schuiven. Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat de witte bartafel overdag gebruikt kan worden als extra aanrechtruimte. ’s Avonds wordt dit ‘aanrechtblad’ omgetoverd tot een gezellige bartafel vol drankjes.

Sfeervolle verlichting

De meeste keukens zijn niet standaard voorzien van sfeerverlichting. Als jouw bar in de keuken komt te staan, is het dus gezellig om zachte verlichting toe te voegen. Bijvoorbeeld door middel van een hanglamp, grote vloerlamp of wandlampen. Ook een klein sfeerlampje op de bartafel doet al veel voor de sfeer!

Bartafel met bijpassende eettafel

Bartafel met bijpassende eettafel

Omdat de keuken in veel gevallen de beste plek is voor een thuisbar, willen we nog een leuke tip meegeven: pas de stijl van jouw eettafel aan op de bartafel. Op deze manier vormt alles een mooi geheel. Op Huus.nl vind je een compleet overzicht met mooie bartafels én eettafels. Kies twee tafels in dezelfde kleur of laat hetzelfde materiaal terugkomen. Deze tip kun je natuurlijk ook toepassen op de uitstraling van de eetkamerstoelen en barkrukken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply