15

5 handige tools bij een verbouwing

Bent u van huis uit een echte klusser? Of bent u meer iemand die een hobbel over moet als hij geconfronteerd wordt met een flinke doe-het-zelfklus. We kennen allemaal de beelden van het programma “Help, mijn man is klusser”. Dat gaat u niet gebeuren. U pakt de zaken planmatig en gedisciplineerd aan. U besteedt werk waarvoor professionals nodig zijn uit en u steekt de hand uit de mouwen waar u het zelf kunt. Als u een grote verbouwing gepland heeft, zijn er een aantal tools die u echt in huis moet hebben, denk daarbij aan goed gereedschap en goede verlichting zoals een led breedstraler.

Een klopboormachine

Een krachtige klopboormachine, liefst met een snoer, is onmisbaar. Beton, baksteen of andere harde materialen zijn geen partij als u met een klopboormachine met voldoende vermogen aan de slag gaat. Denkt u ook aan een goede set steenboren en vergeet u zeker niet oordopjes in te doen als u met uw boormachine beton of steen te lijf gaat.

Een accuboormachine

Een klopboormachine is bij uitstek geschikt voor het zware werk, maar u kunt ook een accuboormachine gebruiken als u in metselwerk wilt boren. De meeste klussers bewaren hun accuboormachine toch liever voor het schroeven, of juist het verwijderen van schroeven. Het is verstandig om een accuboormachine aan te schaffen met een extra accu. Terwijl u werkt, kan de tweede accu opladen. Ale er één ding is dat u niet mee wilt maken, is zonder accu komen te zitten als u net zin heeft om flink aan het werk te gaan.

Een led breedstraler

Tijdens een verbouwing is het van wezenlijk belang dat u goed kunt zien wat u aan het doen bent. Goede en vooral heldere verlichting is daarbij van het allergrootste belang. U kunt een grote bouwlamp aanschaffen, maar het is wellicht verstandiger om te kiezen voor een led breedstraler. Een led breedstraler geeft u bijzonder helder licht. Een led breedstraler is ook energiezuiniger dan een bouwlamp. Over het algemeen is het energieverbruik van een led breedstraler tien keer zo zuinig. Na uw verbouwingswerk kunt u uw led breedstraler ook voor andere doeleinden inzetten.

Waterpas met laser

Waterpas met laser

Een waterpas is onmisbaar als u secuur wilt werken en een mooi strak resultaat wilt zien. Als u moet boren gebruikt u van tevoren uw waterpas om te bepalen waar de boorgaten moeten komen. Het snelste resultaat bereikt u met een waterpas met laserlicht. Als uw waterpas goed uitgericht is, fungeren de laserstralen aan weerskanten van de waterpas als betrouwbare verlenging. Iemand die u bij het klussen assisteert, kan erop vertrouwen dat het laserlicht ook waterpas is, als uw waterpas perfect uitgelijnd is.

De juiste kwasten

Is uw ruimte verbouwd, dan is het tijd voor het afwerken. De grote oppervlakte van muren kunt u het beste aanpakken met een verfroller. Wilt u naast verven ook structuur aanbrengen, dan neemt u voor de laatste verflaag het beste een structuurroller. Deuren verft u met een schuimroller en als de verf goed gedroogd is, geeft een lakroller een prachtig eindresultaat. Penseeltjes in diverse maten zorgen bij elke verfklus voor een strak en professioneel ogend eindresultaat.

Zo wordt verbouwen een feest

Of u nu wel of niet over een drempel moet als u aan het verbouwen bent, met goede tools kan elke verbouwingsklus een feest worden. Met een goede accuboormachine, een klopboormachine, een led breedstraler en andere handige apparatuur kan het bijna niet fout gaan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply