28

5 dingen die je wilt weten over gietvloeren

Gietvloeren zijn er in allerlei vormen. Ze zijn erg populair; en met een goede reden! Gietvloeren zijn namelijk mooi strak, gemakkelijk schoon te houden en ze zijn bestand tegen praktisch alles. Dat maakt dit een hele fijne soort vloeren voor vrijwel alle ruimtes: van de woonkamer tot de badkamer en van de keuken tot de garage. Dit zijn 5 dingen die jij wilt weten over gietvloeren.

1. De basis van een gietvloer

Een gietvloer wordt gegoten over een harde vloer heen. Dat kan een betonvloer of een tegelvloer zijn. Een houten vloer is geen goede basis, omdat deze te flexibel is. Heb je dus een houten vloer? Dan kan het verstandig zijn om deze te vervangen voor een betonvloer. Het is een mooi moment om ook de vloerisolatie goed op peil te brengen voordat je de gietvloer laat plaatsen.

2. De kosten van het plaatsen van een gietvloer

Gietvloer

Een gietvloer kun je niet zelf plaatsen. Dat is tamelijk gespecialiseerd werk en als het verkeerd wordt uitgevoerd levert dat flinke problemen op. Fouten zijn niet zo snel te herstellen. Je haalt er dus altijd een specialist bij die ervaring heeft met gietvloeren. De kosten van gietvloeren zijn afhankelijk van diverse factoren: het type vloer speelt een belangrijke rol. En natuurlijk is het ook de vraag hoeveel werkzaamheden er worden verwacht. De prijzen lopen uiteen van gemiddeld €40 euro per vierkante meter voor een steentapijt vloer tot wel €180 euro per vierkante meter voor een Terrazzo vloer. Doe hier dus even goed onderzoek naar!

3. De tijd die het kost

Een gietvloer is een vloer die niet in één dag gelegd kan worden. Hij bestaat uit verschillende lagen, die telkens tussendoor moeten drogen. Een nieuwe vloer leggen kost al snel 4-5 dagen werk, waartussen telkens een poos gewacht moet worden. Dat maakt het aanleggen van een grote ruimte een stuk goedkoper, omdat er dan efficiënter gewerkt kan worden. Bij een kleine ruimte zijn de werkers lange tijden niets aan het doen, terwijl ze in een grote ruimte door kunnen werken.

4. Gietvloer en vloerverwarming

Een gietvloer is een relatief dunne vloer. Het is veel dunner dan bijvoorbeeld laminaat of vloerbedekking. Er ligt ook geen isolatielaag tussen de ondervloer en de gietvloer. Dat maakt een gietvloer een ideale vloer om te combineren met vloerverwarming. De vloer laat deze warmte gemakkelijk door, waardoor het een hele efficiënte manier van verwarmen is. Een gietvloer is een van de beste vloeren om te combineren met vloerverwarming.

Gietvloer vloerverwarming

5. Het eindresultaat

Het doel van een gietvloer is natuurlijk dat je eindigt met een mooie vloer in huis. En dat gebeurt ook! Wanneer een gietvloer op de juiste manier is aangebracht, heb je een prachtige strakke vloer. De vloer is bovendien bijzonder sterk en slijtvast, dus je kunt er jaren mee vooruit.

De gietvloer is niet voor niets heel populair. Zeker in moderne woningen wordt al snel gekozen voor een gietvloer. De vloer is bestand tegen bijna alles en is ook gewoon prachtig om te zien. Ben jij toe aan een nieuwe vloer? Dan wil jij deze 5 dingen over gietvloeren absoluut weten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply