17

4 Tips om je droomhuis te vinden

Een nieuw huis kopen: het is niet niks. Vaak kan het lastig zijn om het huis te vinden dat bij je past én voldoet aan je financiële eisen. Ben jij op zoek naar een nieuw huis, maar weet je niet waar je moet beginnen? Volg dan deze tips en voor je het weet heb je jouw droomhuis gevonden.

1. Waar ben je naar op zoek?

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om er precies achter te komen wat je wilt. Schrijf alles op wat jou aantrekt in een huis. Maak vervolgens een overzicht van je belangrijkste wensen. Woon je met je vriend of vriendin, maar komt er binnenkort een nieuw gezinslid bij? Houd dan rekening met het aantal slaapkamers. En hecht je veel waarde aan een tuin of is een balkon voldoende? Daarnaast moet je je ook afvragen naar welke locatie je precies op zoek bent. Ben je een echt stadsmens, of wil je liever wat meer rust en kies je voor een dorp? Als deze wensenlijst is opgesteld, kan je door naar de volgende stap: je financiële mogelijkheden.

2. Money, Money, Money

Om een huis te kopen, moet je ongetwijfeld genoeg geld tot je beschikking hebben. Ga voor jezelf na of je financieel sterk genoeg staat om een huis te kopen, of dat een huis huren op dit moment toch beter uitkomt. Het is je natuurlijk niet ontgaan, maar de huizenprijzen zijn flink omhoog gegaan. Een huis vinden die voldoet aan al jouw wensen en financiële mogelijkheden, zal niet makkelijk zijn. Toch is het mogelijk! Als je meer inzicht wilt in de financiële mogelijkheden, is het handig om een hypotheekadviseur in te schakelen. Een hypotheekadviseur helpt je bij het zoeken naar de juiste hypotheek: eentje die bij jou en jouw situatie past. Met de hulp van een hypotheekadviseur wordt duidelijk wat je maximaal kan lenen en wat je maximale koopprijs mag zijn. Dit is belangrijk voor de zoektocht naar jouw droomhuis. 

3. Je zoektocht kan beginnen

Je zoektocht kan beginnen

Je wensen en financiële mogelijkheden op een rijtje? Dan kan je gaan beginnen met zoeken! Houd je wensenlijst en maximale koopprijs erbij en struin meerdere woningsites af. Het is in het begin belangrijk om je opties open te houden. De reden hiervoor is dat je met nog wat andere factoren rekening moet houden. Heb je een huis gevonden waar je interesse in hebt? Verken dan ook de buurt goed, zo kom je erachter of je overlast ervaart en of er bijvoorbeeld genoeg parkeerplekken zijn. Daarnaast moet je er snel bij zijn als je een huis gevonden hebt. De huizenmarkt gaat als een speer, dus je kan in no time je droomhuis kwijt zijn aan iemand anders. 

4. Schakel een makelaar in

Om alles in goede banen te laten leiden, is het verstandig om een makelaar in te schakelen. Een makelaar helpt je in de zoektocht naar jouw droomhuis en bij het onderhandelen over de prijs. Het hele proces van de zoektocht tot de aankoop van het huis kan de makelaar uit handen nemen. Doe dit zeker als je niet veel ervaring hebt met de woningmarkt. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de makelaar een deel van de taken te geven en de rest zelf te regelen. Zoek je een huis en gaat je voorkeur uit naar Amsterdam of in de buurt hiervan? Kies dan voor een makelaar Amstelveen of een makelaar Zaandam. Voor je het weet heb jij jouw droomhuis gevonden!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply