37

3x inspiratie voor een tuinkamer

Een tuinkamer is een ruimte van glas, die de verbinding vormt tussen jouw woonkamer en de tuin. Een tuinkamer is ideaal als je het hele jaar daar wil genieten van jouw tuin.Je betrekt de woonkamer bij de tuin en aangezien een tuinkamer een afgesloten ruimte is kun je er het hele jaar door zitten. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van tuinkamers om je te inspireren, maar eerst lichten wij toe wat het verschil is tussen een serre, overkapping en een tuinkamer.

Verschil tussen een tuinkamer, serre en overkapping

Een tuinkamer is anders dan een serre en een overkapping. Bij een terrasoverkapping overdek je een terras maar deze is niet afgesloten van de buitenlucht, een tuinkamer kan afgesloten worden en is daardoor anders dan een terrasoverkapping.

Een serre is een geïsoleerde ruimte die vastzit aan de woning. Een serre is bouwkundig gezien ook een onderdeel van de woning. Een serre is hiermee een extra woon- en leefruimte van de woning.

Een tuinkamer is bouwkundig gezien geen onderdeel van de woning. Hierdoor ben je flexibeler en veel dingen en dit maakt het minder complex om de tuinkamer te plaatsen. Door het glas is het wel lekker warm in de tuinkamer. Als het te warm wordt in de tuinkamer kun je simpelweg de schuifdeuren of schuifwanden open zetten.

Tuinkamer met hout

Veel tuinkamers zijn gemaakt van aluminium. Dit zorgt voor een erg strakke uitstraling maar ze zijn ook verkrijgbaar met houten elementen. Je krijgt hierdoor een andere uitstraling en een wat meer landelijk gevoel bij de tuinkamer.

Tuinkamer met hout

Ronde vormen

Tuinkamers komen er in allerlei soorten en maten. De meeste zullen vierkante en langwerpige vormen hebben, maar het is goed om te weten dat er ook tuinkamers zijn die rondingen hebben. Je krijgt hierdoor een andere uitstraling.

Tuinkamer met ronde vormen

Losstaande tuinkamers

Een tuinkamer wordt veelal aangebouwd aan de woning, maar er zijn ook losstaande tuinkamers die je in de tuin kunt plaatsen. Er zijn tal van varianten en mogelijkheden. Het voordeel hiervan is dat je niet gebonden bent aan de woning.

Losstaande tuinkamers

Zoals je ziet en kunt lezen zijn er veel mogelijkheden met een tuinkamer. Er is altijd wel een vorm en invulling die aansluit bij jouw wensen en behoeften. Wil je meer tuinkamers bekijken of langs een showroom? Kijk dan eens bij Buiten-goed. Zij hebben een uitgebreid assortiment en een showroom die je kunt bezoeken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply