11

3 x tips voor meer energie op je werk!

Je kent het wel, op sommige dagen begin én eindig je de werkdag vol energie, maar op andere dagen ben je niet vooruit te branden en is je energie ver te zoeken. Hoe fijn zou het zijn als je je alle dagen van de week fit en energiek voelt! Naast een goede nachtrust en gezonde voeding, spelen de omstandigheden op je werk ook een grote rol in hoe energiek jij je voelt. Hier lees je 3 x tips voor meer energie op je werk!

Een goede (zit)houding

Als je de hele dag achter een bureau werkt, is het belangrijk om een goede houding aan te nemen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je lichaam zich gezond en sterk blijft voelen, maar het helpt ook om veel voorkomende problemen als rugpijn, hoofdpijn en stijfheid te voorkomen. Een goede bureaustoel met ergonomisch design is daarom ontzettend belangrijk voor je houding. Daarnaast zijn er nog een paar eenvoudige dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je op je werk goed zit. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je bureaustoel de juiste hoogte heeft en dat je computerscherm in lijn is met je gezicht. Zorg er ook voor dat je voeten plat op de grond staan en pas je houding gedurende de dag regelmatig aan.

Ga meer naar buiten in je pauze

Pauzes zijn ontzettend belangrijk om te nemen, want ze onderbreken je werk en laten je lichaam en geest even tot rust komen. Pauze nemen achter je bureau is echter niet hetzelfde. Want ook al lijkt het ontspannen om even iets anders te doen dan met je werk bezig te zijn, bijvoorbeeld een leuke website bezoeken of op je telefoon scrollen, je zit alsnog in dezelfde houding en in dezelfde omgeving. En door achter je bureau te blijven zitten kun je jezelf niet voorzien van nieuwe energie. Probeer daarom regelmatig op te staan om je spieren te rekken en de bloedsomloop te bevorderen. En ga in je pauze lekker naar buiten om een rondje te lopen. De frisse lucht doet wonderen en je kan weer vol nieuwe energie verder met je dag!

Drink voldoende water

Drink voldoende water

Het schiet er soms bij in, zeker als je druk bent, maar ook water drinken draagt enorm bij aan je energieker voelen. Als je te weinig water drinkt gedurende de dag, dan wordt je lichaam niet genoeg gehydrateerd en raak je vermoeid of krijg je hoofdpijn. Zet daarom, om het jezelf makkelijk te maken, een grote kan met water en een glas op je bureau.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de hele dag energiek en geconcentreerd blijven!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply