22

3 tips bij het renoveren van je keuken

Ben je op zoek naar inspiratie voor een keuken renovatie? Wil je de keuken van een nieuwe uitstraling voorzien, zonder deze volledig te moeten vernieuwen? Er zijn verschillende kleine aanpassingen mogelijk, waarmee jij de keuken van een nieuwe look voorziet. Deze verbeteringen zijn interessant, wanneer de basis van de keuken nog in orde is. Denk aan het raamwerk van de kasten in de keuken, de ingebouwde apparatuur, enzovoorts. In dit artikel zetten we drie tips op een rijtje, die je hierbij kunnen helpen. 

Tip 1: kies voor nieuwe frontjes op kastdeuren

Een van de mogelijkheden die je hebt om de keuken te vernieuwen, is het gebruik van kastfrontjes. Je bestelt de frontjes online en monteert ze vervolgens heel eenvoudig op de bestaande kasten in de keuken. Vanzelfsprekend kun je ook een monteur langs laten komen om de frontjes voor je te laten plaatsen. Na het monteren van de kastfrontjes lijkt de keuken weer als nieuw! Je kunt de frontjes in talloze kleuren en modellen bestellen. 

Tip 2: keuken van meer kleur voorzien 

keuken van meer kleur voorzien

Naast de mogelijkheid om de frontjes op de deuren van kasten en lades in de keuken te vernieuwen, kun je deze ruimte van meer kleur voorzien. Kies bijvoorbeeld voor een ander type raamdecoratie. Iets wat de keuken direct een andere uitstraling geeft! Ook kun je een grote kamerplant naar de keuken verplaatsen. Niet alleen handig om de keuken van meer kleur te voorzien, maar ook nog eens goed voor de hoeveelheid zuurstof in deze ruimte. Vergelijkbaar met het toevoegen van kleur, is het veranderen van het lichtplan voor de keuken. Laat het plafond verlagen en plaats hier spotjes in, of kies bijvoorbeeld voor een plankje aan de wand met deze spotjes. 

Tip 3: nieuw keukenblad in de keuken gebruiken 

Een keuken opknappen kan ook, door het bestaande keukenblad te vervangen. Houd er rekening mee, dat het vervangen van een keukenblad een vrij ingrijpende aanpassing is. De apparaten zullen tijdelijk losgekoppeld moeten worden, het keukenblad moet heel nauwkeurig worden ingemeten, enzovoorts. Toch is dit het overwegen waard! Het is voordeliger dan het vernieuwen van de volledige keuken en geeft de ruimte een andere sfeer en uitstraling. 

Kies je voor een keukenblad van kunststof, graniet, composiet of bijvoorbeeld keramiek? Ieder van deze materialen heeft voor- en nadelen. Laat je hier vooraf over informeren door een specialist. Kunststof is bijvoorbeeld relatief goedkoop, terwijl keramiek en composiet zeer kras- en slijtvast zijn. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply