14

3 styling tips om jouw huis te verkopen

De verkoop van het huis kan soms een uitdaging zijn. Voor sommige mensen kan het niet snel genoeg gaan, terwijl anderen zich zorgen maken of ze hun huis voor de gewenste prijs kunnen verkopen. Om stressvolle ervaringen zoveel mogelijk te vermijden, hebben we in dit artikel enkele handige styling tips opgesteld die kunnen helpen om de verkoop een voorspoedige wending te geven.

Depersonaliseer het huis

Bij een huis verkopen is het belangrijk dat je goed nadenkt over de ruimte die je presenteert. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat mogelijke kopers het huis zien als een thuis voor hun gezin, in plaats van die van jou! Overweeg daarom om je persoonlijkheden zoals familiefoto’s, religieuze voorwerpen, kunstwerken en memorabilia tijdelijk te verwijderen. Probeer je woning zo neutraal mogelijk te houden, zodat bezoekers hun eigen plaats beter kunnen inschatten.

Laat het licht binnen

Het interieur van een woning ziet er prettig uit wanneer het licht en helder is. De beste manier om het huis tot zijn recht te laten komen, is er door te zorgen dat de zon binnen kan komen. Open daarom alle soorten raambekleding zoals gordijnen, jaloezieën en rolgordijnen. Mocht je donkere kamers niet lichter kunnen maken met natuurlijk licht, plaats dan op strategische plaatsen lampen of lichtbronnen om de sfeer beter te bepalen. Op deze manier maak je de bezichtiging een prettigere ervaring voor mogelijke kopers.

Verwijder onnodige meubels en rommel

Verwijder onnodige meubels en rommel

De sleutel tot succes bij een bezichtiging is door de woning zoveel mogelijk in zijn originele staat te presenteren. Zorg voor een overzichtelijk en ruim interieur. Dit doe je door te veel grote meubels te verwijderen, aangezien het een huis kleiner kan laten lijken. Verwijder prullaria van alle oppervlakken en stal ze ergens waar ze niet in het zicht zullen komen. Ga tevens minimalistisch om met volle boekenkasten, vloerkleden en gordijnen, en zorg voor een nette keuken en badkamer.

Zet het huis in scène

De ruimte die wordt gepresenteerd heeft een enorme invloed op de aankoopbeslissing. Het kan misschien zo zijn dat je een uniek gevoel hebt voor stijl, maar voor de ander weinig betekenis geeft bij het inzien van het potentieel van de woning. Je kan daarom overwegen om het huis tijdens de bezichtiging in scène te zetten met tijdelijk standaard meubilair. Er zijn speciale ondernemingen die deze service aanbieden en het kan wonderen doen verrichten om te spelen met de verbeelding van mogelijke kopers.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply