23

3 redenen om te kiezen voor een radiator ventilator

Heb je ooit wel eens nagedacht over een radiator ventilator? Wij zetten de fijnste en meest gunstige voordelen voor je op een rijtje. Grote kans dat je hierna niet meer twijfelt.

Wat is een radiator ventilator?

Een radiator ventilator is – zoals de naam al doet vermoeden – een handig systeem waarbij je een ventilator aan je radiator bevestigt. Hoewel je bij een radiator doorgaans gewend bent dat de ruimte wordt voorzien van koude lucht, heb je in dit geval juist te maken met warme lucht die geproduceerd en versterkt wordt in combinatie met de warmte van de radiator.

De ventilator kan zowel boven als onder je radiator geplaatst worden en past op vrijwel elke radiator. Zowel op plaatradiators (met 1, 2 of 3 platen), als op muurconvectors en convectorputten.

1. De ruimte wordt snel verwarmd

Thuiskomen in een koud huis is nooit fijn, maar dankzij radiator ventilatoren duurt het niet lang voor je huis weer op een aangename temperatuur is. Dit komt omdat de ventilatoren de warme lucht in een razend tempo verspreiden. Op die manier wordt je huis zeker wel 15 tot 20% sneller en beter warm dan wanneer je de radiator z’n werk alleen zou laten doen.

2. Je bespaart op gasverbruik

Je bespaart op gasverbruik

Een ander fijn voordeel van radiatorventilatoren is dat je ontzettend veel bespaart op het gasverbruik. Ter vergelijking: een radiator met ventilatoren van Heatfan geeft bij een lager afgestelde temperatuurstand (minstens) evenveel warmte af als een radiator zonder ventilatoren die hoger ingesteld staat.

Hierbij wordt overigens vaak gekozen voor het verlagen van de uitgangstemperatuur van de HR-ketel. Hierdoor is je ketel een stuk efficiënter en zuiniger omdat deze met grotere tussenpozen aanslaat en gedurende kortere perioden het water efficiënter verwarmt. Met andere woorden: de ketel brandt minder vaak en korter. Hierdoor kun je wel zo’n 15 tot 30% besparen op het gasverbruik voor het verwarmen van je huis.

3. Je hebt minder radiators of kleinere radiators nodig

Dit is vooral een fijn voordeel wanneer je gaat verbouwen, je huis anders wil inrichten of wanneer een radiator simpelweg in de weg staat. Met een radiatorventilator heb je namelijk minder radiators nodig om je huis net zo warm te krijgen als je gewend was. Dit komt uiteraard door de versterkende capaciteit van de ventilatoren.

Kortom: wil je besparen op ruimte, energie én tijd? Dan zit op alle drie deze punten goed met een radiatorventilator!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply