welke keukenopstelling past bij jouw kookstijl?

keukenopstelling

Iedereen gebruikt zijn keuken op een andere manier, wat is jouw kookstijl? De één kookt graag en de ander besteed er zo min mogelijk tijd aan. Als je op zoek gaat naar een nieuwe keuken, moet je nadenken over een nieuwe indeling. Deze opstelling moet aansluiten bij je kookstijl en jouw wensen. Welke type koker ben jij?

 

Type 1. De sociale koker

Sommige houden ervan om tijdens de maaltijd veel mensen uit te nodigen. Hoe meer mensen er aan schuiven, hoe beter. De kok kookt graag en besteed vooral aandacht aan gezonde maaltijden. Bij de inrichting van de keuken is het vooral belangrijk dat er voldoende werkplek is. Maar er moet ook aardig wat ruimte overblijven voor de eettafel, een lange eettafel voor meer dan 6 personen, is een must have voor de sociale koker.
De juiste ingrediënten voor de sociale keuken:
– een lange tafel met lekkere stoelen.
– een keuken met voldoende werkplek, bijvoorbeeld een rechte keukenopstelling gecombineerd met een kookeiland.
– voldoende kastruimte voor al het servies, pannen en serveerschalen.
– ruimte voor een grote kookplaat, een ruime oven en een goedwerkende afwasmachine.

 

Type 2. De opgeruimde koker

Sommige koks koken graag en houden van efficiënte en gezonde maaltijden. Voor hen is het belangrijk dat de keuken opgeruimd is en alles er altijd keurig uit ziet. Zij kiezen vaak voor een strakke praktische en moderne keuken, die makkelijk schoon te houden is en die past bij hun kookwensen.
De juiste ingrediënten voor de opgeruimde keuken:
– een eenvoudige tafel met voldoende stoelen om de maaltijd aan te eten.
– een keuken met voldoende praktische ruimte, bijvoorbeeld een rechte keuken of een keuken met een hoekopstelling.
– ruimte om alles op te bergen in kastjes en praktisch ingedeelde lades.
– A-Klasse apparatuur zoals combimagnetrons, koel-vries combinaties en een mooi koffieapparaat.

keukenopstelling

Type 3. De bourgondische koker

Bourgondiërs houden van lekker, goed en veel eten. Zij vinden het een uitdaging om dit zo goed mogelijk klaar te maken. In de bourgondische keuken wordt urenlang gekookt, geproefd en getafeld. Bij de inrichting van de keuken moet er voldoende ruimte zijn om te kunnen experimenteren met de nieuwste keukenapparatuur. Zo zorgt stoom ervoor dat smaken beter behouden worden, in de keuken van de Bourgondiër moet dit vooral praktisch afgestemd zijn.
De juiste ingrediënten voor de bourgondische keuken:
– een ruime tafel voor de mee-eters.
– een keuken waarin je voldoende werkruimte kunt creëren met een groot werkblad, bijvoorbeeld een hoekopstelling in combi met een kookeiland.
– ruimte voor de nieuwste snufjes zoals een stoomoven, een handig fornuis, mooie koperen pannen en andere keukenhulpen.
– ruime kasten en laden om de kruiden, ingrediënten en handig keukengerei in op te bergen.

Type 4. De praktische koker

Niet iedereen houdt ervan om uren lang te kokkerellen. Er blijft altijd een groep kokers over voor wie een keuken vooral praktisch, functioneel en betaalbaar moet zijn. Zij koken graag salades, soepen of warmen een maaltijd op in de magnetron.
De juiste ingrediënten voor de praktische keuken:
– de keuken is in een aparte ruimte.
– de keuken is eenvoudig, stevig en alles past in een rechte keukenopstelling.
– de keuken is van alle gemakken voorzien, zoals een combi-magnetrons, een kleine vaatwasser en een kleine kookplaat.

Bij het plaatsen van een nieuwe keuken komt veel kijken, maar uiteindelijk is er voor ieder type thuischef een geschikte keuken te vinden. Zorg ervoor dat je alle voor- en nadelen per keukenopstelling met elkaar vergelijkt. Kies altijd een keukenopstelling die past bij de ruimte en bij jouw wensen. Zorg verder dat je de juiste apparatuur praktisch installeert. Volgens mij heb je dan de juiste ingrediënten om goed te kunnen koken!

keukenkastjes

een hoekopstelling van een keuken van Brugman

keukenopstelling

een robuuste keuken van Brugman

Bewaren

Geef een reactie