groen

een groene oase op je balkon via fennelandfern

In de winter ga ik altijd plannen maken over het groen van buiten, komt vast omdat ik er zo naar verlang… Maar eigenlijk is het ook goed om in deze periode plannen te maken hoe je het buiten gaat aanpakken. Een vergeten plek is naar mijn idee het balkon, ook van een balkon kun je ook een groene oase maken. Op een balkon krijg je altijd een beton gevoel, niets mis mee, maar het is in eerste instantie niet warm en aangenaam, maar er zijn veel mogelijkheden:

balkon

een mooi geverfd balkon via elle decoration

Verf je balkon

Net zoals je de muren en de vloer in huis kunt schilderen, kun je ook buitenmuren en buitenvloeren een lik verf geven. Er zijn in alle budgetten betonverf te vinden die je kunt gebruiken. Deze verf kun je in standaar kleuren bestellen, maar kun je ook op kleur laten mengen. Zo kun je er je eigen draai aan geven.

 

 

meer groen op je balkon

kunstgras op het balkon via fennelandfern

Een groen balkon

Als je van groen houdt en steeds jaloers naar het groene gras van de beneden buren tuurt, dan kun je ook in actie komen en naar een alternatief zoeken. Zo zijn er vele mooie soorten bij Tuin en Kunstgras te vinden die je goed kunt toepassen op het balkon. Als je kunstgras op een betonnen onderlaag legt, zullen de getufte vezels aan de onderkant van het kunstgras gaan schuren en kapot gaan. Er kunnen dan  kale plekken in het kunstgras komen, maar als je er een dempende onderlaag onder legt, zal dit niet gebeuren. Als je het gras goed door Tuin en Kunstgras laat aanleggen, kun je voor jaren vooruit.

meer groen op je balkon

een balkon moestuin via zelfgroentekweken

balkon moestuin

Als je nog meer groen op je balkon wilt kun je mooie planten kopen. Maar… je kunt gerust ook je eigen groenten kweken op je balkon. Er zijn genoeg planten te bedenken die graag willen groeien op een kleine vierkante meter. Je kunt op de site van zelf groente kweken een uitleg vinden. Je kunt werken met bakken en potten op de grond, maar kunt ook de verticale vlakken gebruiken. Hieronder zal ik nog een paar voorbeelden met linkjes laten zien…

Krijg jij er al zin in…

groen op het balkon

kruiden tegen de wand via moestuinforum

groen op je balkon

een wand met plantenbakken van pallets via 99pallets