een houten kerstboom om te versieren

houten kerstboom

de print op een houten plaa

Ieder jaar komt er de vraag voorbij: gaan we voor een echte kerstboom of zullen we het anders doen….
Aan alle bomen kleven voor- en nadelen. Er zijn argumenten in de trend van ruimte, rommel, milieu, duurzaamheid etcetera. De één vindt dit en de ander weer dat. Soms wordt er geen keuze gemaakt en worden het er twee in plaats van een..

houten kerstboom

houten kerstboom met knoopjesslinger

Maar goed, wat iedereen ook vindt, samen met fotogeprint.nl heb ik een leuk idee bedacht. Je kunt tegenwoordig op allerlei materialen een foto laten printen en zo zijn we samen op het idee gekomen om een kerstboom op een berkenplaat te printen.
Voordelen:
– je kunt de boom mooi versieren in de stijl die bij je past…
– de boom neemt niet veel plaats in en kan aan de wand op een tafel of…
– je kunt de boom makkelijk opbergen tot volgend jaar…
– de boom geeft geen rommel…

Je kunt de boom ieder jaar, net als je andere boom, versieren zoals jij mooi vindt. De boom nodigt uit om zelf iets voor te maken. De boom is niet zo groot en dus is deze klus best overzichtelijk.
Het was voor mij een leuke uitdaging om allerlei dingen te bedenken en te maken. Om jullie te helpen heb ik ze zo gemaakt dat je ze thuis zo kunt maken. In de kerstmagazine kun je de voorbeelden zien, het stappenplan lezen en kun je de benodigdheden gewoon uitprinten.

houten kerstboom

houten kerstboom met sterretjes slinger

Heb je je kerstboom versiert, stuur je mij dan een foto, dan zet ik deze hier onderaan de pagina en kan iedereen meegenieten. Doen!

 

Geef een reactie

 1. Al heel wat alternatieve kerstbomen voorbij zien komen, maar deze kende ik nog niet. Zou best leuk staan in mijn woonkamer. Praktisch, origineel én duurzaam.

 2. Wat een leuke kerstboom.
  Een creatie die ik nog niet eerder gezien heb.
  Ik werk op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-4 jaar. Bij het zien van deze kerstboom dacht ik gelijk aan ons gezamenlijk speelhal waar de kinderen altijd heerlijk spelen. Daar zou deze kind vriendelijke boom (het valt niet om) erg mooi staan, vooral als alle zelf gemaakte ballen en slingers erin zouden hangen.

 3. Oh wat een leuk idee. Ik wil altijd graag een kerstboom, mijn vriend wil liever geen kerstboom. Geen gedoe met naalden, opzetten en de lampjes. Dit zou een mooie oplossing zijn.

 4. Wat een leuk en origineel idee.
  Ik werk op een polikliniek en buiten de feestdagen zelf zijn wij gewoon open. Gezellig ziet het er bij ons niet uit, er zijn allerlei regels, vooral m.b.t. brandveiligheid.
  Zo’n leuke houten kerstboom is natuurlijk geen probleem en verhoogt zeker ons werkplezier en is ook gezellig voor de cliënten.

 5. Supergaaf idee, ga ik ook proberen!
  Toevallig weet ik al uit eigen ervaring dat Fotogeprint.nl echt supermooie foto’s op hout leveren :). Goeie keuze dus!