19

Zwembad in de tuin combineren met kunstgras – kan dat?

Wie droomt er niet van een grote achtertuin met eigen zwembad? Vooral in de zomer kun je hier heerlijk van genieten. Als jij binnenkort (of in de verre toekomst) een zwembad laat aanleggen, moet je ook nadenken over de rest van de tuin. Leg je er moderne tegels omheen of kies je liever voor een zachte ondergrond? Zelfs als je een budgetvriendelijk opzetzwembad of tijdelijk opblaasbadje koopt, is de juiste ondergrond essentieel. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden en voordelen van kunstgras. Dit is namelijk een perfecte combinatie met ieder zwembad!

Echt gras in combinatie met een zwembad

Echt gras gaat niet zo goed samen met een zwembad. Het voelt natuurlijk lekker zacht onder de voeten, maar de grassprieten blijven ook direct plakken. Hierdoor stap je vaak met vieze voeten het schone water in. Daarnaast kan het chloor dat aan het zwemwater wordt toegevoegd het gazon beschadigen. Door te spetteren en vaak met natte voeten over het gras te lopen, kan het gras afsterven. Ook wordt het gazon dat grenst aan het zwembad snel zompig. Kortom, het is geen succes.

Echt gras in combinatie met een zwembad

Kunstgras in combinatie met een zwembad

Gelukkig is er een goed en stijlvol alternatief: kunstgras. Dit gaat wél perfect samen met een zwembad. Een kunstgazon heeft dezelfde sfeervolle uitstraling als echt gras, maar dan zonder alle nadelen. Het voelt heerlijk zacht aan de voeten, blijft niet plakken en kan niet afsterven door het chloorwater. Voor het beste resultaat raden we aan om een kunstgazon van hoge kwaliteit aan te schaffen. Kies daarnaast voor kunstgras met legservice, zodat het op de juiste manier wordt aangelegd en je er lang plezier van hebt.

Tijdelijk zwembad op kunstgras

Kunstgras is een zachte ondergrond waarmee je een opzetzwembad of opblaasbadje niet beschadigt. De vezels gaan door het gewicht plat liggen, maar bij kwalitatief kunstgras kun je deze gewoon weer opborstelen. Het is wel verstandig om te kiezen voor een zwembad zonder poten. Bij gebruik van stabilisatiepoten komt er veel gewicht op een erg klein oppervlak, waardoor er deukjes kunnen ontstaan. Zorg er dus voor dat het gewicht van het zwembad gelijkmatig wordt verdeeld.

Kunstgras rondom een zwembad

Heb je een groot ingebouwd zwembad in de tuin? Ook dan komt kunstgras goed van pas. Het groene gazon maakt het water nog aantrekkelijker. Je kunt gewoon op een handdoek ernaast gaan liggen zonder het gras te beschadigen. Het is bovendien veel veiliger dan harde terrastegels. Tegels worden vaak glad als er water op ligt, maar bij kunstgras heb je altijd goede grip. Dat is wel zo fijn als er enthousiaste kinderen rondrennen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply