22

Zelf verbouwen: dit heb je allemaal nodig!

Wil jij iets in jouw huis gaan verbouwen en ben je zelf handig? Dat is natuurlijk een groot voordeel, want dan kun je de verbouwing gedeeltelijk of helemaal zelf doen. Als je jezelf bezig gaat houden met verbouwen in je huis, is het van groot belang dat je beschikt over het juiste materiaal. Want wat heb je nou allemaal nodig als je zelf gaat verbouwen? Wij helpen je op weg en zetten het voor je op een rijtje.

Handgereedschap

Als je zelf gaat verbouwen, heb je hulpmiddelen nodig. Wat je in ieder geval in huis moet hebben liggen als je zelf wilt gaan verbouwen, is handgereedschap. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld hamers, schroeven, schroevendraaiers, spijkers, bouten en moeren. Ook middelen als een rolmaat, stanleymes, zaag, lijm en tangen kunnen goed van pas komen. Bedenk goed wat je nodig denkt te hebben voor de verbouwing. Het zou tenslotte vervelend zijn als je aan het verbouwen bent en niet het juiste handgereedschap tot je beschikking hebt.

Elektrisch gereedschap

Schuurmachine

Je hebt gewoon gereedschap nodig voor een verbouwing, maar ook elektrisch gereedschap is onmisbaar. Bij een grote klus heb je namelijk nu eenmaal elektrische apparaten nodig. Denk bij elektrisch gereedschap aan bijvoorbeeld een boormachine, schuurmachine of zaagmachine. Tegenwoordig bestaat er al veel elektrisch gereedschap. Bedenk goed welk elektrisch gereedschap je nodig denkt te hebben voor de verbouwing. Zodra je hier een goed beeld bij hebt, zorg er dan voor dat je hierover beschikt!

Verlengsnoeren

Maak je gebruik van elektrisch gereedschap? Dan heb je natuurlijk stroom nodig. De meeste snoeren van elektrisch gereedschap zijn echter niet al te lang. Bij een verbouwing is het daarom aan te raden om gebruik te maken van verlengsnoeren. Zorg ervoor dat je dit in huis hebt, zodat je er goed gebruik van kunt maken.

Goede werkkleding en schoenen

Verbouwen brengt natuurlijk risico’s met zich mee, er kan van alles gebeuren. Het is daarom van belang dat je beschikt over goede werkkleding en schoenen. Wanneer je hier namelijk over beschikt, ben je ervan verzekerd dat je een veilige outfit hebt. Dit maakt de verbouwing een stuk veiliger.

Stevige steiger

Moet je de hoogte in voor de verbouwing? Dan denk je misschien in de eerste instantie aan een ladder. Met een ladder kun je best wat klusjes doen, maar voor een grote verbouwing is dit niet altijd handig en veilig genoeg. Om er zeker van te zijn dat je veilig te werk kunt gaan, is het aan te raden om een stevige steiger te kopen of te huren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kamersteiger, rolsteiger of gevelsteiger: net waar jij het voor nodig hebt.

Goede verlichting

Verlichting is van groot belang als je thuis zelf gaat verbouwen. Vaak worden bij verbouwingen gebruik gemaakt van werk- of bouwlampen. Dit kan dan ook een goed idee zijn, want dit geeft een flinke hoeveelheid licht af. Zeker voor nauwkeurige klusjes is dit ontzettend handig. Zorg er bij het verbouwen in ieder geval altijd voor dat je over goede verlichting beschikt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply