13

Wordt het niet eens tijd om kozijnen te vervangen?

Een groot deel van alle Nederlandse huishoudens hebben thuis houten kozijnen. Helaas zijn er bij deze kozijnsoort vaak problemen die ervoor zorgen dat je binnen enkele jaren weer aan vervanging toe bent. Een groot probleem is bijvoorbeeld rot en ouderdom bij hout. In dit artikel zullen we het hebben over waarom het belangrijk is om je kozijnen te vervangen en welk materiaal het beste is om te gebruiken.

Bespaar gas met nieuwe kozijnen

De gasprijs is anno 2023 natuurlijk iets dat veel investeringen winstgevend maken. Voorheen kon het misschien niet uit om een gasbesparende investering te doen, maar met de huidige gasrekening kom je eigenlijk altijd wel iets goedkoper uit onderaan de streep. Het aanschaffen van nieuwe, duurdere kozijnen met een betere isolatie helpt om gas te besparen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deuren en ramen met dubbele kierdichten zodat er geen tocht meer door je deur komt. Ook is het tegenwoordig mogelijk om kozijnen met triple glas te kopen: dat zijn kozijnen die 35 procent meer isoleren dan normale ramen en deuren met twee lagen glas.

Kies voor de kozijnen van hoge kwaliteit

Het klinkt natuurlijk leuk om een deurkozijn of raamkozijn aan te schaffen voor een lage prijs, een hoge korting en gratis leveren en monteren. Toch is dat niet altijd de beste optie. Sommige bedrijven vragen meer geld, maar dan weet je wel dat uiteindelijk jouw kozijnen langer meegaan. Ook zijn de wat duurdere kozijnen vaak veel veiliger dan goedkopere: inbrekers kunnen ze veel minder snel forceren en ze geven je een extra gevoel van veiligheid in huis.

Kies voor aluminium kozijnen

Kies voor aluminium kozijnen

Een van de grootste ontwikkelingen op de kozijnenmarkt, zijn aluminium kozijnen. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe aluminium schuifpui of aluminium balkonkozijn: het is gemaakt van een sterk materiaal dat lang meegaat. Het is zelfs bewezen dat aluminium kozijnen beter isoleren dan hout. Bovendien is het metaal een materiaal dat als het nat wordt helemaal geen roest of rot zal vertonen. Ook heeft het weer weinig invloed op aluminium: al is het warm of koud, aluminium kozijnen staan er gewoon en doen hun taak.

Duurzaam productieproces 

Wist je dat aluminium een metaal is dat in grote mate aanwezig is op aarde. We kunnen wel stellen dat het metaal onuitputbaar is en het is ook nog eens heel gemakkelijk te recyclen. Als je na verloop van een aantal decennia besluit je kozijnen te vervangen, is het metaal nog steeds her te gebruiken, voor de volle honderd procent. Bovendien is het een heel duurzaam product om te onderhouden. Het voordeel van aluminium kozijnen is natuurlijk dat je ze niet hoeft te verven, ze behouden hun fabriekskleur gewoon. Aluminium is erg makkelijk schoon te maken want het trekt geen viezigheid en vuiligheid aan. Ook het onderhoud – als er bijvoorbeeld krassen op komen – is vrij simpel.      

Kijk bij aankoop naar de u-waarde 

Bij de aankoop van een kozijn is het goed om naar de u-waarde te kijken. Dat is de manier waarop berekend wordt hoe warmte of kou door de deur heendringt. Als de u-waarde lager is vergeleken met andere deur- of raamkozijnen, dan isoleert het beter.  

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply