35

winactie papieren slinger

papieren slinger

papieren slinger

In de vakantie ben ik aan de slag gegaan met een papieren slinger. Ik was geïnspireerd door mooie foto’s op pinterest… Het leek me een goed idee om de maand januari te starten met een mooie slinger. De kerstboom en versiering gaan eruit, dus.. er mag weer  wat gezelligs opgehangen worden. Ik heb dus allerlei papier uit de kast getrokken en ben aan het werk gegaan. Ik wilde graag laten zien dat je met knippen mooie dingen kunt maken en dat dit niet eens zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Ik heb uiltjes en wat takjes op pinterest gezocht en heb deze in grote lijnen nagetekend op overtrekpapier. Daarna heb ik het zelf afgemaakt met wat ik mooi vond: een beetje van pinterest en een beetje van mijzelf… Het overtrekblaadje heb ik grof op maat geknipt en op het papier geplakt met maskingtape. Daarna ben ik rustig gaan zitten en begonnen met knippen. Leuk om te doen, zoiets als haken of breien: chocolade voor je brein!

Voor de slinger heb ik niet eens mijn mooiste spulletjes gebruikt:
– overtrekpapier (kantoorboekhandel)
– wit a4 (print) papier
– zilver glitter papier (knutselkraam)
– vouwblaadje ( papierenzo)
– tags en andere mooie papiertjes (inpakken en uitdelen)
– knijpers
– pons hartje (of gewoon hartjes knippen)
– lijm, schaar, fijne schaar

Hoe heb ik het aangepakt? Ik heb allerlei papiertjes gepakt die ik mooi vond. Deze keer heb ik gekozen voor grijs-wit-zilver. Op pinterest zocht ik op papierknipkunst (paper cut), ik trok dit over en maakte een eigen idee. Ik begon met knippen.. Ik legde al mijn werkjes naast elkaar en hing het vervolgens met knijpers aan een touwtje. De knijpers heb ik trouwens nog versierd met gouden hartjes. Misschien brengt een eerder bericht over papier knipkunst je ook nog op ideetjes.

Ik geef mijn slinger gewoon weg! Vind je haar mooi en wil je winnen?  Dan kun je meedingen als je onderaan dit bericht een reactie schrijft waarom-je-dan-wel-wilt-winnen en like mijn facebook-pagina of het berichtje. Ik kies 22 januari a.s  de winnaar… dan hangt de slinger met valentijnsdag misschien bij jou aan de muur!

papieren slinger

de papieren slinger aan de muur

papieren slinger

een stukje van de slinger

papieren slinger

een ander deel van de slinger

papieren slinger

slinger met een kleine pompom

Show Comments

11 Comments

 1. kirsten 4 januari 2014
  • Petra van Breda 4 januari 2014
 2. Mignon Van de Bunt 4 januari 2014
  • Petra van Breda 4 januari 2014
 3. Corine 4 januari 2014
  • Petra van Breda 4 januari 2014
 4. Roos 7 januari 2014
  • Petra van Breda 7 januari 2014
 5. WilmaF 7 januari 2014
 6. Lijda bor 18 januari 2014
  • Petra van Breda 18 januari 2014

Leave a Reply