12

Wat mag er niet ontbreken op een zolderkamer?

Heb je een zolder en weet je niet goed hoe je deze het beste kan inrichten? Misschien is een thuiskantoor of een slaapkamer iets voor jouw zolder. Hieronder staan wat opties met meubels die je kan overwegen om op zolder te zetten.

Opslagruimte

Een zolderkamer kan dienen als opslagruimte voor spullen die je niet vaak nodig hebt. Met een schort, stellingen, kasten of planken en lades kan je genoeg ruimte creëren om spullen in op te bergen. Zo houd je de spullen uit het zicht en georganiseerd. Opbergdozen en bakken kunnen je helpen om kleinere spullen in op te bergen. Bovendien helpt dit je om de spullen eenvoudig terug te vinden.

Bureau of tafel

Als de zolderkamer geen slaapkamer wordt, kan je het misschien inrichten als thuiskantoor. Een bureau of tafel is dan een absolute must-have. Een bureau of tafel die groot genoeg is biedt een comfortabele werkplek. Zo heb je genoeg ruimte voor een computer of laptop, printer en andere kantoorbenodigdheden. Kies een meubel dat past bij de stijl van de kamer en die comfortabel is om aan te werken.

Comfortabele stoel

Een comfortabele stoel is niet alleen handig voor een thuiskantoor, maar ook voor andere activiteiten in de zolderkamer, zoals lezen of ontspannen. Kies een stoel die past bij de rest van de meubels en die comfortabel genoeg is om een langere periode op te zitten.

Bed

Bed

Een zolderkamer kan je inrichten als slaapkamer of logeerkamer. Als je dit van plan bent, mag een bed natuurlijk niet ontbreken. De grootte van het bed hangt af van de personen die erin gaan slapen, misschien zijn dit wel gasten die je over de vloer krijgt. Met extra beddengoed en kussens in de kamer weet je zeker dat er mensen gerust bij jou blijven logeren.

Kledingkast

Een zolder kan ook goed dienen om (extra) kledingkasten in te zetten. Hierdoor krijg je misschien ruimte in de slaapkamer. Ook kan je ervoor kiezen om je winterkleding in de kast op zolder te bewaren en je zomerkleding in de kast op je slaapkamer. Zo heb je goed overzicht in welke kleding je nog hebt. Met een kast op zolder creëer je meer ruimte om andere spullen in op te bergen zoals schoenen of accessoires.

Verlichting

Een goede verlichting is fijn voor in elke kamer, zo geldt dit ook voor de zolder. Vaak is er op een zolderkamer weinig natuurlijk licht, omdat er maar enkele ramen zijn. Het is dus van belang om voldoende verlichting te krijgen op de kamer, zodat het een functionele plek wordt. Plafondlampen, tafellampen en vloerlampen kunnen voldoende licht bieden voor elke activiteit. Als je een dakraam hebt op zolder, is het verstandig om een dakraam rolgordijn te plaatsen. Met een dakraam rolgordijn van Raamdecoratie.com kan je een volledige verduistering krijgen. Daarnaast kan een dakraam rolgordijn een warmtewerende werking hebben, dit is ideaal voor op de warme dagen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply