36

waarom koper oranje de kleur van 2015 is

Koper oranje is door het kleurenpanel van Colour futures gekozen tot de kleur van 2015. Voor AkzoNobel is het belangrijk om de wensen van de klanten een stap voor te blijven. Dat doen ze door de wereldwijde maatschappelijke, economische en designtrends in de gaten te houden en door een onafhankelijke designexperts ontwikkelingen op kleurgebied twee jaar van te voren te laten voorspellen.

De kleur koper oranje laat zien dat we een positievere kijk op de wereld hebben en dat we meer (economisch) willen delen. Naast het vaststellen van de kleur van 2015, laten ze in het kleurenboek ook 5 trendverhalen zien.

BIG NATURE + SMALL ME

Hoe grilliger het klimaat en de natuur zich gedragen, hoe meer ontzag wij voelen en ons ermee willen meten. We willen ontdekken wat hij nu eigenlijk echt waard zijn. Natuurlijk wil niet iedereen zichzelf testen, maar het idee van een authentieker en bewuster leven, spreekt wel veel mensen aan. We kijken graag naar architectonische hoogstandjes, maar voelen ons veiliger in een ruimte die ons omarmt.
Het kleurenpalet bestaat uit rijke aardetinten zoals sepia, oker, sienna en gebakken klei.

Layer + layer

Deze trend laat zien dat wij steeds meer multidimensionaal leven. Het digitale landschap voegt nieuwe lagen aan onze wereld toe, zowel in ruimte als in tijd. Deze trend vraagt een subtiel gebruik van verschillende kleurnuances in plaats van één tint of kleur. De combinatie van verschillende kleuren is belangrijk, vooral zachte kleuren en pasteltinten, of lagen met verbleekte, overlappende en ondoorzichtige materialen, zodat je diepte kunt zien…

+Unseen places

Dit trendverhaal vertelt dat ruimte tegenwoordig een luxe is, want woonruimte en bouwgrond zijn duur. Daarom leer je vanzelf om verwaarloosde en ondergewaardeerde ruimtes opnieuw te gebruiken. Met kleur en technieken kun je schoonheid creëren waar eerder niets moois te ontdekken was, bv. in een gang of een hoek onder de trap. Hier gaat het om de drie verfijnde kleuren: blauwgrijs, kaki, en neutraal roze samen met wit.

Him + Her

Hier gaat het over de schoonheid van het verschil. Zowel mannen als vrouwen ontdekken de onderscheidende kenmerken van hun sekse. Ze erkennen dat juist deze mannelijke en vrouwelijke verschillen elkaar aanvullen en versterken. Hier gebruik je traditioneel vrouwelijke tinten als mauve, poederroze en room in combinatie met mannelijke kleuren als kaki, leigrijs en teal, omdat ze goed combineren.

Friendly + barter

Een van de opvallendste maatschappelijke ontwikkelingen is dat we eigendom anders zijn gaan zien. Er is een nieuwe, vriendelijke vorm van ruilhandel ontstaan, waarin het vooral om samenwerking draait.
Zowel binnen als buiten kunnen grote vlakken van harmoniërende kleuren op verrassende wijze worden toegepast, waarbij het vooral om de kleurcombinaties zelf gaat in plaats van dessins.

koper oranje

de betekenis van de kleur koper oranje

Iedere kleur roept een emotie op, zo ook de aardse kleur koper oranje. Deze kleur roept verlangen, levenskracht, flexibiliteit en levendigheid op. Wil je meer over de betekenis van de kleuren lezen.. lees dan eens dit artikel op mijn blog. Altijd goed om te weten wat jouw lievelingskleur betekent..

Ik heb dit grote moodboard gemaakt omdat ik heb meegewerkt aan een artikel over de kleur van 2015 op Stylink. Een aantal professionals laten zien welke trends zij voor 2015 verwachten. Interessant om te lezen!

koper oranje met mooie zacht gele interieursticker van haikje

koper oranje met mooie zacht gele interieursticker van haikje

koper oranje

koper oranje

koper oranje de kleur van 2015

Show Comments

2 Comments

  1. doet 14 november 2014

Leave a Reply