12

Waarom kiezen voor stalen buitendeuren?

Bij het overwegen van de vele keuzes in de wereld van buitendeuren, kan het soms moeilijk zijn om te weten welk materiaal het beste past bij uw huis en levensstijl. Stalen buitendeuren zijn een populaire keuze voor veel mensen. Ze bieden diverse voordelen waaronder duurzaamheid, veiligheid en lage onderhoudskosten. In dit artikel duiken we dieper in op waarom stalen buitendeuren een goede optie zijn.

Welke soorten stalen buitendeuren zijn er?

Er zijn verschillende soorten stalen buitendeuren die gemaakt zijn van drie soorten staal: verzinkt staal, galvannealed staal en koudgewalst staal. De kern van deze deuren bestaat uit polyurethaan of polystyreen, met daaromheen een buitenlaag van staal. Een deur die volledig uit massief staal bestaat zou te zwaar zijn en zou de deurscharnieren kunnen beschadigen. Daarom wordt er voor de buitenlaag van de deur een bepaalde dikte staal gebruikt die gemeten wordt in millimeters, waarbij een fijn evenwicht wordt gezocht tussen sterkte en gewicht.

Welk type staal is het beste voor een deur?

Hoewel staal in vele verschillende maten, kwaliteitsniveaus en types komt, zijn ze niet allemaal geschikt voor deuren. Verzinkt staal wordt doorgaans gebruikt voor buitendeuren. Hoewel roestvrij staal robuuster is, behoudt verzinkt staal veel van dezelfde sterkte.

Duurzaamheid en weerstand

Stalen deuren hebben de beste langetermijnwaarde in de deur-industrie. Ze gaan langer mee, vereisen de minste reparaties en zijn robuuster dan andere producten. Stalen deuren kunnen, wanneer ze in goede staat worden gehouden, meer dan 30 jaar meegaan. Echter, vocht, zuurstof en koolmonoxide in de buitenlucht kunnen stalen deuren beschadigen door roestvorming.

Hoe zijn stalen deuren bestand tegen weersomstandigheden?

Stalen buitendeuren zijn ontworpen om de elementen te weerstaan en uw exterieur te beschermen tegen slecht weer. Weerstand tegen vocht is een groot voordeel van stalen deuren, maar ze kunnen beschadigd raken als ze niet goed worden onderhouden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op roestvorming en de deur opnieuw te schilderen indien nodig.

Welke stalen deur is het beste voor veiligheid?

Elke stalen buitendeur biedt een zekere mate van veiligheid, maar deuren met een sterkere constructie en veiligheidssloten bieden een hoger beveiligingsniveau. Het is ook belangrijk om een deur te kiezen met een stevige stalen frame voor extra beveiliging.

Onderhoud en levensduur

Stalen voordeuren vereisen weinig onderhoud. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen die bestand zijn tegen deuken en krassen, met een duurzame afwerking. Houten voordeuren vereisen iets meer onderhoud. Hoewel stalen deuren niet kunnen kromtrekken, kunnen er wel deuken ontstaan. Als de verf op de deur bij de deuk afbladdert, kan roestvorming optreden doordat het metaal wordt blootgesteld aan de vocht in de lucht. Daarom raden we het aan om te kiezen voor stalen deuren met een poedercoating, zoals bij de stalen deuren van Steellife. 

Hoe onderhoud ik mijn stalen deur?

Het schilderen van een stalen deur kan helpen bij het beschermen tegen roest en vervagen, en is geschikt voor een buitendeur. Vaak gebruiken professionals oliehoudende verven op metalen oppervlakken, omdat deze het meest duurzaam zijn. Regelmatige inspectie en het aanbrengen van een nieuwe laag verf indien nodig, kan helpen bij het verlengen van de levensduur van uw stalen deur.

Ben je nog aan het rondkijken voor stalen deuren? Dan raden we het zeker aan eens langs te gaan bij de Steellife showroom in Nunspeet, of ontwerp jouw eigen stalen deur direct online.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply