20

Waarom kiezen voor een overkapping met plat dak?

Een overkapping bouwen kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor vaste of vrijstaande overkapping. Of voor een overkapping met een puntdak. Maar de overkapping met plat dak biedt bepaalde voordelen, die andere overkappingen niet hebben. Waarom zou je kiezen voor een overkapping met plat dak?

Meer mogelijkheden

Met een plat dak heb je meer mogelijkheden dan met een steil dak of een punt dak. Je levert weliswaar een beetje ruimte in de hoogte in, en misschien kun je een tuinstoel minder kwijt, maar voor fietsen, een motor of een scooter is een houten overkapping met plat dak een prima keus.

Het voordeel van een plat dak is dat je deze gemakkelijk een maatje of twee-drie groter kunt aanschaffen. Ruimte is geen enkel probleem met een plat dak. Een overkapping met plat dak kan zo zes meter breed en meters diep zijn. Maar dan heb je natuurlijk wel een aardige tuin nodig.

Doel voor je overkapping met plat dak

Doel voor je overkapping met plat dak

Een overkapping met plat dak kan voor meerdere doelen worden gebruikt. Natuurlijk ligt het gebruik van een overkapping als houten garage of carport voor de hand, maar wat dacht je van een gezellige loungeplek? Zet er wat tuinmeubels onder en je hebt 365 dagen per jaar een plek om tot rust te komen.

Daarnaast kun je het gebruiken als brandhoutopslag of als opslag om je fiets droog te houden. Met een plat dak kan het allemaal.

Een modern uiterlijk

Een overkapping met een plat dak geeft je tuin een modern uiterlijk. Wie een tuin heeft met strakke lijnen en een strak ontwerp, kiest beter niet voor een dak dat flink de hoogte ingaat. Een plat dak zorgt ervoor dat je tuin daadwerkelijk een eenheid blijft.

Meer zicht in de tuin

Een plat dak zorgt ervoor dat het zicht niet beperkt wordt. Een plat dak is namelijk erg compact en voorkomt dat de rest van je tuin in de schaduw ligt. Het is bovendien een stuk makkelijker te bouwen dan een zadeldak, kapschuurdak of punt dak.

Ruimte, een moderne look en legio bergmogelijkheden maken een plat dak een goede keus. Ben je op zoek naar een overkapping met een plat dak? Kijk dan eens bij Tuinbeurs Nederland. Hier vind je veel verschillende mogelijkheden tegen een scherpe prijs en professioneel advies.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply