22

Waarom een inboedelverzekering onmisbaar is

Heb jij momenteel nog geen inboedelverzekering afgesloten? Dan ben je er misschien van overtuigd dat inbrekers je huis toch wel overslaan of dat een inboedelverzekering te duur is. Niet is minder waar. Deze verzekering is eigenlijk voor iedereen onmisbaar. Hieronder lees je waarom!

1. De kleinste schade kost al snel veel geld

Bij een lekkende wasmachine denk je waarschijnlijk niet aan een torenhoge rekening door de schade. Maar stel dat er water op je splinternieuwe houtenvloer komt en het kromtrekt? Of dat het doorlekt naar de kelder waar een erfstuk met veel emotionele waarde staat? En wat als water zorgt voor kortsluiting in de meterkast met brand als gevolg? Dan kan de schade flink oplopen. Met een inboedelverzekering ben je tenminste verzekerd voor deze dikke pech. 

2. Inbrekers slaan geen huizen over

Iedere dag wordt er zo’n 125 keer ingebroken. En nee, inbrekers loeren niet alleen op dure huizen. Ook is het een fabel dat inbrekers liever bij koopwoningen inbreken dan bij huurwoningen. Het is daarom naïef om te denken dat inbrekers jouw huis wel overslaan. Zeker omdat ze tegenwoordig de slimste trucs hebben om binnen te komen. Met een inboedelverzekering neem je het zekere voor het onzekere en zijn je spullen verzekerd tegen schade door inbraak.

3. Brand kan sneller ontstaan dan je denkt

Stof in de droger, kortsluiting door oververhitting of vlam in de pan. Brand kan binnen een paar seconde ontstaan. Daarom is een inboedelverzekering ook zo onmisbaar. Zelfs als dit gebeurt, ben je goed verzekerd. En vergeet natuurlijk niet om er alles aan te doen om brand in huis te voorkomen. Zoals rookmelders ophangen én koppelen, een vluchtplan opstellen en genoeg blusmiddelen in huis hebben. 

4. Ook de buren kunnen flinke schade veroorzaken

Ook de buren kunnen flinke schade veroorzaken

Iedereen weet dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Maar sta je er wel eens bij stil dat dit ook voor de buren geldt? Jij kunt er wel alles aan doen om diefstal, brand en waterschade te voorkomen, maar het is de vraag of je buren net zo verstandig zijn. Stel dat je bovenbuurman een lekkage heeft, dan ben je voor deze schade verzekerd. 

5. De kans op waterschade is in Nederland extra groot

Waterschade is de meest voorkomende schade in Nederland. Niet zo gek met de flinke plensbuien die in ons land vallen. Ook stormschade komt vaak voor in ons kikkerlandje. Bij de meeste inboedelverzekeringen ben je bij windkracht 7 of hoger verzekerd voor schade door storm. Een geruststellend idee, want de schade door storm is meestal enorm.

6. Het hoeft helemaal niet duur te zijn

Het is een fabel dat een inboedelverzekering veel geld kost. Natuurlijk verschilt het wel per verzekeraar. Met een inboedelverzekering van InShared weet je zeker dat schade in huis door brand, water, inbraak en storm goed verzekerd is. Benieuwd wat je per maand kwijt bent? Hier kun je de premie van je woonverzekering berekenen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply