Vintage en Perzische tapijten: nog steeds een grote trend

Een vintage vloerkleed of Perzisch tapijt is nog steeds een trendy toevoeging aan je interieur. Hoewel deze trend al een paar jaar meegaat, hebben we er nog lang geen genoeg van. De vloerkleden brengen heel veel sfeer en karakter in je woning – welke interieurstijl je ook hebt. Als je echt een authentiek exemplaar aanschaft, weet je bovendien zeker dat je een uniek kleed in huis haalt. Dat maakt deze trend nog leuker!

Handgemaakte vintage vloerkleden

Veel winkels verkopen tegenwoordig vloerkleden met een vintage uitstraling. Maar in de meeste gevallen zijn deze kleden helemaal niet vintage en alles behalve uniek. Een echt vintage kleed is al jaren oud en wordt met de hand gemaakt. Het bedrijf Rozenkelim haalt de vintage vloerkleden bijvoorbeeld uit Turkije. Deze kleden worden met de hand bewerkt voor de rustieke uitstraling. Denk aan het ontkleuren en/of verven van het materiaal. Daarnaast wordt de hoge pool geschoren, waardoor er een ‘versleten’ look ontstaat. Door dit proces is ieder vloerkleed uniek en een waar kunstwerk!

Antiek Perzisch tapijt

Binnen de categorie vintage vloerkleden, zijn er ook nog antieke Perzische tapijten. Deze worden gezien als een van de oudste tapijtsoorten. De Perzen knoopten de tapijten met een fijne knoop, genaamd de Perzische knoop. Door deze techniek konden er fijne patronen gemaakt worden. Iedere bevolkingsgroep of streek heeft zijn eigen kenmerkende patronen, materialen en kleuren. Vooral de donkerrode Perzische tapijten zijn erg populair. Een groot voordeel van zo’n handgeknoopt tapijt is dat het heel sterk is en lang meegaat. Je kunt er dus nog jaren plezier van hebben! Dit is bij goedkope machinaal gemaakte kleden vaak niet het geval. Bovendien heb je bij een namaak variant niet te maken met een uniek product.

Vintage kleden en Perzische tapijten voor elke stijl

Ondanks de uitgesproken look van beide soorten kleden, passen ze bij veel verschillende interieurstijlen. Je kunt het kleed gebruiken als blikvanger in de ruimte of juist op laten gaan in de omgeving. Het staat vanzelfsprekend heel mooi bij een vintage of retro interieur. Maar heb je er ook al eens aan gedacht om een karakteristiek vloerkleed te gebruiken in een Scandinavische woonkamer of een hele moderne slaapkamer? Het resultaat zal je vast op een positieve manier verrassen! Vind je het toch nog te spannend om een opvallend rood Perzisch tapijt te gebruiken? Kies dan voor een vintage vloerkleed in een neutrale kleur zoals grijs. Hier kun je eigenlijk nooit de fout mee ingaan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply