43

trends in kerstgroen van 2016

kerstgroen

klein kerstboompje via digsdigs

Groen en kerst… dat hoort gewoon bij elkaar! Bij kerstgroen denk je dan aan de kerstboom, de weelderige kerstkransen en kersttakken die een mooi plekje in huis krijgen. Bij de bloemenwinkels kun je mooie kransen en kerststukken vinden met dennetakken en ander kerstgroen. Hoe de kerststukken eruit zien hangt van de trends af, deze zijn ieder jaar anders.

de trends in kerstgroen

Dit jaar zijn er een aantal trends die je terugziet in de kerstboom en de stukken met kerstgroen. Allereerst valt mij op dat dit jaar volle kerstbomen net zo belangrijk zijn als de wat kale bomen. Het voordeel van een boom met minder takken is dat de kerstversiering goed tot zijn recht komt.
In volle kerstbomen zie je dat de kerstversiering bestaat uit warme kleuren als rood, oranje, goud en brons. Een andere trend is een boom met natuurlijke materialen als hout, veren in combinatie met dromenvangers. Of we gaan voor een traditionele boom, met ouderwetse kerstballen, een kralenketting en een aantal echte kaarsen.

Naast al die dennentakken en traditionele kerstgroen, in kerststijl zie je dit jaar ook veel cactussen en vetplanten. Een goede combinatie. In ieder geval zie je in de groendecoraties eenvoud, het gaat vooral om de vorm en de combinatie. Dus: een vaasje vol takken met besjes, een eenvoudige krans met 2 verschillende soorten takken, een grote fles met takken met kerstgroen erin. Mooi die eenvoud! Zeker als je het combineert met kaarsen die ook heel eenvoudig worden neergezet in een beker op kopje met groen mos. Hieronder wat foto’s om jullie te inspireren.

Ik wens jullie een groene kerst toe!

kerstgroen

een kerstboom van dennentakken via domino

kerstgroen

takken met besjes in adventstijd via stockholm vitt

kerstgroen

een eenvoudige tak met kaarsje via mediacache

kerstgroen

een kerstwandversiering via domain

kerstgroen

kerstdecoraties via instagram asafoton

kerstgroen

een frozen standaard met kerstgroen, DIY via bo brede

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply