32

Tips om optimaal gebruik te kunnen maken van je woonkamer!

De huizen van tegenwoordig zijn steeds kleiner. Dit betekent dat de woonkamer in relatie tot oudere huizen kleiner is. Het is belangrijk om optimaal gebruik te maken van een kleine ruimte met grote spullen. De verschillende manieren worden in dit artikel besproken aan de hand van concrete voorbeelden. Heb je inspiratie nodig? Dan adviseer ik om dit artikel even goed te lezen.

Een stellingkast in de woonkamer?

De meesten onder ons heeft een oplossing gevonden voor het probleem dat hierboven werd omschreven, namelijk : een stellingkast. Een stellingkast is een metalen of een houten kast. De kast dient als extra opbergruimte. De meeste mensen kiezen voor een stellingkast metaal omdat het makkelijk te combineren is met de kleur van het laminaat. Diverse spullen zoals een instrument, tassen, boeken, schoenen en andere kledingstukken past perfect in de stellingkast. De kast kan je makkelijk tegen de muur aanschuiven. Je woonkamer zal er netjes uitzien en de bezoeker zal niet in de eerste instantie de drukte merken. Dat is dus zeker een aanrader!

Hoe combineer ik het met mijn interieur?                                      

Één van de meest gestelde vragen is: Hoe combineer ik de saaie houten rekken met het interieur? Ik kan je gerust stellen dat het echt makkelijk is. Wie houdt er nou niet van kleine plantjes met potten werk? Ik heb dit probleem op een hele makkelijke en mooie wijze aangepakt. Ben een tijdje geleden naar de Kapadokya/Turkije geweest. Kapadokya staat bekend om haar beroemde pottenbakken. Ik heb toen ik in Kapadokya was mijn eigen potten gebakken. Die heb ik vervolgens geverfd naar de gewenste kleur. Als dit de moeite niet waard is, dan kan je een kant en klare pot kopen en met grond vullen. Ik adviseer wel om soortgelijke kleuren te kiezen als het laminaat.

Hoe onderhoud ik de houten rekken?

Optimaal gebruik maken woonkamer

Houten meubels hebben extra aandacht nodig. Als je de juiste middelen gebruikt tijdens het onderhouden, dan gaat de stelling langer mee. Middelen zoals soft touch lak, olie laag, transparante lak en een hoogglans kan worden gebruikt tijdens het onderhouden. Het is echter van vitale belang om geen natte plekken te laten want zo voorkom je houtrot. Houtrot komt voornamelijk voor door houtrotschimmels. Overigens kan houtrot door bacteriën een grote rol spelen als er sprake is van zuurstofarme condities bij grote waterbewegingen. Daarnaast heb je verschillende soorten methoden en middelen om dit probleem te voorkomen. ‘’Voorkomen is beter dan genezen’’, hoor je vaak genoeg deze tijden!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply