19

Serre inrichten: hoe pak je dat het beste aan?

Als je binnenkort een serre laat plaatsen, moet je uiteraard gaan nadenken over de inrichting. Het is altijd goed om je persoonlijke stijl te laten terugkomen in het interieur. Maar er zijn ook een aantal algemene tips om de serre goed tot zijn recht te laten komen. In dit artikel helpen we je alvast op weg.

Zet de serre niet te vol

Grote ramen en glazen wanden zijn kenmerkend voor een serre. Om het glas mooi tot zijn recht te laten komen, is het verstandig om de ruimte niet te vol te zetten met meubels. Probeer het geheel luchtig en ruimtelijk te houden. Ook wat betreft de decoratie kun je het ingetogen houden. Het uitzicht op de tuin en de mooie wolken is al een decoratiestuk op zichzelf.

Maak gebruik van planten en bloemen

Maak gebruik van planten en bloemen

Als je toch extra sfeer wil toevoegen, kun je planten en bloemen inzetten ter decoratie. Voor een botanische look zet je een grote palm, bananenboom of een monstera in een stijlvolle pot. Een ander leuk idee is om een kleine moestuin in de serre te creëren. Door het glas krijgen de gewassen altijd voldoende licht. Het heeft eigenlijk dezelfde functie als een tuinkas. Heb je juist helemaal geen groene vingers en houd je de serre liever onderhoudsvrij? Dan kun je de zithoek opfleuren met nepplanten en kunstbloemen. Wanneer je kiest voor nepbloemen van goede kwaliteit, geniet je van een realistisch resultaat. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de planten te weinig water krijgen of dat ze verschroeien door het felle zonlicht.

Kies een geschikte vloer

In een serre krijg je te maken met temperatuurschommelingen en fel zonlicht. Kies daarom een vloer die hier geschikt voor is. Een PVC vloer, gietvloer, betonvloer of stenen vloer is een prima optie. Een houten vloer kan minder goed tegen de temperatuurschommelingen en is vaak gevoeliger voor verkleuring.

Creëer een comfortabele zithoek

Creëer een comfortabele zithoek

Probeer de ideale combinatie te maken van een buitenterras en een woonkamer. Kortom, kies voor meubelen die super comfortabel zijn en een stijlvol design hebben. Denk aan een hoekbank, loungeset, hangstoel, schommelstoel of een relax fauteuil. Handige tip: koop weersbestendige tuinstoelen zodat je ze ook buiten op het terras kunt gebruiken. Kies voor lichtgewicht kunststof, wicker, metaal of aluminium zodat je de tuinmeubelen gemakkelijk kunt verplaatsen.

Denk aan de verlichting

Vergeet niet om verlichting aan te sluiten in de serre. Dan kun je er ook ’s avonds en tijdens de donkere winterperiode aangenaam zitten. Zorg vooral voor voldoende sfeerverlichting met een warme kleurtemperatuur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply