34

september de maand van de orchidee

orchideeën

September wordt de maand van de orchidee en staat deze mooie bloem in de spotlights. Het begint met 1 september, dit is de internationale dag van de orchidee!

de orchidee

Ik hoorde dat de orchidee ook wel de koningin onder de bloemen wordt genoemd. Wisten jullie bijvoorbeeld dat de orchidee een echte wereldburger is. Er zijn over alle werelddelen verspreid wel 25.000 soorten te vinden. Niet alleen in vorm, ook in kleur kent de orchidee veel variaties. Ze zijn er van wit tot zo diep paars dat het praktisch zwart lijkt. Aan de ene plant zit een reuze bloem en aan een ander tientallen kleine bloemetjes… Een orchidee raakt mensen, ze zijn eenvoudig te verzorgen en kunnen je betoveren met hun geur.

de orchistypes

Welke orchidee jij kiest zegt iets over jou… Welke van de ruim 25.000 orchideeën is jou op het lijf geschreven? Dankzij de vele soorten, kleuren en maten is er een orchidee voor iedere persoonlijkheid. De internationaal bekende streetstyle fashionfotograaf Daniel Bruno Grandl fotografeerde 12 universele persoonlijkheidstypen in streetstyle setting en bijpassende orchideeën.
Dit werk maakte hij speciaal in opdracht van de nieuwe orchidee-campagne ‘Laat zien wie je bent’ (‘Show who you are’). Het resultaat is gebruikt bij de test die je kunt doen op orchitypes. Wil jij weten welk type mens je bent en welke orchideeën daarbij passen, dan kun je een test doen. Ik zeg: doen! Ik weet inmiddels wat ik voor mens ben en welke orchidee bij mij past…

De tentoonstelling 

De foto’s en de orchideeën van deze archestypes zijn in een mooie tentoonstelling neergezet in het art’otel in Amsterdam. Ik heb het gezien. De tentoonstelling is prachtig, ik vind het een echte aanrader. Je kunt de expositie tot en met 13 september gratis bezoeken. Je kunt daarnaast ook op 3 september de route van de orchidee volgen. Rondom de Amsterdamse 9 Straatjes word je vanaf 13.00 uur ondergedompeld in de orchidee-beleving.

  • Je geniet onder andere van prachtige orchideekunstwerken van floral designer Pim van den Akker.
  • Bij boetiekhotel Canal House doe je mee met de orchideeworkshop van orchideestylist Tess Perry of proost je in de bar met een orchideecocktail of -mocktail.
  • In fashionstore SMAAK Amsterdam word je fashionably vastgelegd met orchidee door fashion-illustratrice Mimi Nizan.
  • Bij fashionstore Fab. word je omringd door orchideeën en fashion-items die passen bij jouw karakter, waarmee je op de foto gaat.
  • En bij beautysalon SOAP Treatment Store krijgen je nagels een lakje in een orchideekleur en word je verwend met een goodiebag en een mini-orchidee.

Afijn, wil je meer lezen over de orchidee kijk dan eens op de orchidsinfo. Een mooi blog met veel info over de orchideen. Veel plezier.

orchistype om je type te testen...

orchistypes om je type te testen…


orchidee

het interview met fotograaf Daniel Bruno Grandl


maand van de orchidee

volgens de test mijn menstype en passende orchidee


maand van de orchidee

er waren vele prachtige orchideeën

Show Comments

2 Comments

  1. Emilia Dekker 7 september 2016
    • Petra 7 september 2016

Leave a Reply