42

Ruimte creëren in en rondom huis

Soms kan het huis even te klein lijken. Teveel spullen, teveel mensen of gewoon simpelweg niet genoeg ruimte. Nu kun je een flinke hap geld investeren in de aanbouw van een serre of zelfs de aanbouw van een hele nieuwe ruimte. Een geweldig idee natuurlijk en het zal de waarde van de woning ook zeker verhogen, maar er zijn meer manieren om ruimte te creëren in en rondom huis. De meeste zijn beschikbaar voor ieder budget!

 1. Spiegels

Mocht je nu even weinig tot geen budget tot je beschikking hebben, denk dan creatief. Door gebruik te maken van spiegels kun je kleine ruimte groter doen lijken. Een smalle hal lijkt bijvoorbeeld een stuk groter wanneer er een hoge spiegel hangt. De spiegels kunnen ook gebruikt worden om natuurlijk licht door het huis te laten reflecteren – ideaal voor donkere hoekjes en kamers. Denk ook eens na over andere, simpele manieren om ruimte te creëren. Een kleine herinrichting kan vaak wonderen doen!
spiegels in huis
Bron afbeelding

 1. Kleine uitbreiding
  Een aanbouw hoeft niet altijd een geld vretende zaak te zijn. Je kan bijvoorbeeld een stukje voortuin vrijspelen door voor een fijne prijs een carport te laten bouwen. Het maakt het vooraanzicht van je woning niet alleen overzichtelijker, het beschermt ook nog eens auto’s en rondslingerende fietsen tegen de invloeden van het weer. Of je kan de keuken ‘verlengen’ door zelf aan de slag te gaan met het bouwen van een fijne veranda. Het geeft je niet alleen een gevoel van meer ruimte, maar je kan er ook werkelijk waar op veel manieren je voordeel van doen!
  ruimte rondom huis
 2. Ruimtes verdelen
  Door grote open kamers te verdelen in kleinere ruimtes heb je meer functionele ruimte tot je beschikking. Een grote, kale woonkeuken kan bijvoorbeeld door een mooie glazen schuifdeur worden onderverdeeld in twee verschillende ruimtes. Door het glaswerk blijft de ruimte even groot, maar voor het gevoel lijken er twee compleet nieuwe kamers te ontstaan. Hetzelfde kan gedaan worden met bijvoorbeeld een kamerscherm of een leuke IKEA ruimte verdeler.
  ruimtes verdelen
  Bron afbeelding
 3. Gebruik muren
  Vaak wordt kostbare ruimte in kamers opgenomen door kasten, planken en andere opslagmogelijkheden. Wat vaak vergeten wordt, zijn de muren! Die grote kast in de woonkamer kan namelijk ook vervangen worden door een hangsysteem, leuke rieten mandjes of andere mogelijkheden voor opslag aan de muur. Op die manier oogt de kamer een stuk ruimer, en heb je ook letterlijk meer vloerruimte tot je beschikking. Probeer hoe dan ook rondslingerende rommel zoveel mogelijk op te bergen, hierdoor oogt je woning een stuk ruimer en rustiger.

  wandkast
  Bron affbeelding

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply