31

Op zoek naar een balustrade, wat voor type balustrades zijn er?

Voordat je je huis of tuin gaat renoveren is het goed om te oriënteren wat de mogelijkheden zijn. Zelfs bij balustrades zijn er veel verschillende soorten en mogelijkheden. Kant en klaar, op maat gemaakt of bouwpakket balustrades.

Materiaal

Balustrades zijn er in verschillende materialen. De meest voorkomende is uiteraard hout. Dit is uitermate geschikt voor binnen, maar als je een balustrade van hout buiten gaat zetten dan moet je wel opletten dat het hout geïmpregneerd is. Onbehandeld hout kan niet gebruikt worden voor buiten. 

Naast hout is aluminium en RVS op het moment zeer populair. Waar je dit vroeger eigenlijk alleen buiten zag, zie je dit nu ook steeds meer binnenshuis terugkomen. Vooral in industriële interieurs doen deze het goed. 

Vorm

Vorm

De vorm van een balustrade heeft een grote invloed op de uitstraling van de balustrade. Je hebt ze met horizontale relingen of verticale spijlen/balusters.  Deze trapspijlen kunnen uiteraard ook veel verschillende vormen hebben. Vaak voorkomend zijn de rond, rechthoekig of een klassiek profiel. 

Bevestiging

Balustrades worden over het algemeen op de vloer bevestigd met voetjes. Deze zitten dan verzonken in de paal, zodat je ze niet ziet. Bij sommige balustrades is ook een bevestiging aan de zijkant mogelijk. Bijvoorbeeld aan de zijkant van een balkon of vide. Dit zorgt ervoor dat je minder ruimte verliest. De bevestiging aan de zijkant wordt laterale bevestiging genoemd. 

Kosten van een bouwpakket balustrade

De kosten van een bouwpakket balustrade zijn afhankelijk van de lengte en het materiaal uiteraard. Ze zijn al te verkrijgen voor €125, dit is een lengte van 154 cm. Een van de grootste aanbieders is Houtcompleet.nl, zij hebben een groot assortiment bouwpakket balustrades voor binnen en buiten. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply