29

Ook in Nederland is nog volop ruimte te vinden

Breng wat tijd door in een gemiddelde Nederlandse stad, zeker een wat grotere, en je kan al snel het gevoel krijgen dat het hier altijd druk is. Overal waar je kijkt zie je mensen, en overal waar je kijkt staan gebouwen. Toch is dit geen eerlijk beeld voor heel Nederland. Kijk je namelijk een beetje naar de rand van de steden, zelfs de grote, dan kom je al snel in de natuur terecht. En zoek je het buiten de Randstad, dan zal je zien dat het er een stuk rustiger is, en dat zeker niet alles is volgebouwd.

Volop faciliteiten of een mooi uitzicht?

Als Nederlander lijk je een beetje te moeten kiezen. Ga je voor een woonplaats die van alle gemakken voorzien is? Waar volop faciliteiten te vinden zijn, van winkels tot scholen, van theaters tot sportverenigingen? Of kies je juist voor iets kleinschaligers, waar de huizen verder van elkaar vandaan staan, en waar de natuur vaak om de hoek ligt?

Zoek je een beetje goed, dan hoef je niet te kiezen. Ook aan de randen van grote en zeker middelgrote steden is vaak volop natuur te vinden. Op die manier kun je het beste van twee werelden combineren: een mooi uitzicht, weids en groen, maar ook alle mogelijke faciliteiten binnen handbereik. Het is soms even zoeken naar dit soort pareltjes, maar ze zijn er zeker.

De Randstad uit

De Randstad uit

Wil je nog veel meer ruimte, en wat minder mensen en gebouwen, dan doe je er goed aan om eens buiten de Randstad op zoek te gaan. Hier vind je namelijk nog volop plek om te genieten, om de rust op te zoeken en zelfs plekken waar het nog écht stil is.

Kiezen voor een woonplaats buiten de Randstad, is ook kiezen voor iets minder faciliteiten. Zeker als je een wat minder dichtbevolkt gebied uitzoekt, is de aanwezigheid van scholen, ziekenhuizen en grote winkelcentra niet altijd vanzelfsprekend. Doordat Nederland echter zo’n klein landje is, is er altijd wel iets op niet al te grote rij-afstand waar je terechtkunt.

Een gebied om eens te overwegen is Zeeuws-Vlaanderen. Een bijzonder stukje Nederland, waar Nederland en België samen lijken te smelten, met een niet te vergelijken sfeer. Een goede plek om eens te gaan kijken is Oostburg, een stad met maar 4700 inwoners, maar wel volop faciliteiten. Er is een ziekenhuis, een zwembad en zelfs een theater te vinden. Een makelaar Oostburg kan je alles vertellen over deze hoofdplaats van de gemeente Sluis, waar nog ruimte genoeg is.

Wil je ook andere gemeentes in Zeeuws-Vlaanderen bekijken? Bezoek eens een wat makelaars Zeeuws Vlaanderen, en laat je informeren. Over de mogelijkheden en faciliteiten van dit unieke stukje Nederland, waar de horizon er heel anders uitziet dan je in de grote stad gewend bent.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply