42

mooie origami dieren vouwen

de kerstsfeer bij mij thuis

de kerstsfeer bij mij thuis met gevouwen vogeltje

Ik hou erg van mooie origami dieren. Ik kan met vouwpapier best eenvoudige origami figuren vouwen… ik denk dan bijvoorbeeld aan de kraanvogel, het peper en zout vaatje en een hartje. Maar als het origami figuur moeilijker wordt, dan moet ik echt een filmpje kijken. Bij een stappenplan raak ik gewoon de weg snel kwijt.

Fijn om te zien dat er steeds vaker voorbedrukte vellen vouwpapier te vinden zijn, die je al vouwend om kunt toveren in mooie dieren. Vorige week kreeg ik een mooi exemplaar toegestuurd van Maureen van Djello. Ik had in haar webwinkel leuke spullen besteld voor Kerst. Als kadootje kreeg ik een origami bird van Britta Manger als verrassing bij het pakket. Britta Manger illustreert en heeft deze origami dieren gemaakt. Je kunt of alleen vogels of alleen vossen bestellen. Maar je kunt ook een gemixt pakket kopen… nog leuker! En.. gelukkig voor mij, het filmpje van de instructie staat bij de website van Djello erbij…

Zo vroeg ik me af hoe dat zou staan: een kerstboom vol origami dieren. Niet gek lijkt mij….mag best een trend worden van mij!?!
Om jullie op ideetjes te brengen voor origami vouwwerk, hier een paar ideetjes op een rij. Volgens mij passen deze goed in de kerstboom en anders kunnen ze zo met de kerstpost mee op reis. Kun je anderen gelukkig maken met een klein presentje…

Hou je van origami vouwen? Kijk dan eens voor inspiratie op mijn pinterest bord origami.

origami bird

origami bird van Britta Manger via Djello

origami fox van Britta MAnger via Djello

origami fox van Britta Manger via Djello

origami birds via Djello

origami birds via Djello

message bird via etsy shop pritee penee

message bird via etsy shop pritee penee

origami deer via etsy shop happy thougt

origami deer via etsy shop happy thought

origami kaarten voor de kerstpost (?) via lollipop

origami kaarten voor de kerstpost (?) via lollipop

Show Comments

2 Comments

  1. Anke 13 mei 2014
  2. Petra van Breda 13 mei 2014

Leave a Reply