21

Mogelijkheden en ideeën voor foto’s aan de muur

Wil je de woonkamer of slaapkamer opfleuren met jouw favoriete foto’s? Hang dan niet een standaard fotolijst aan de muur, maar pak het wat creatiever aan! Hieronder staan 5 toffe mogelijkheden en ideeën voor je op een rij. Het is natuurlijk ook erg leuk voor in je thuiskantoor of de kinderkamer.

1. Lichtsnoer met polaroid foto’s

Lichtsnoer met polaroid foto’s

Wanneer je jouw favoriete foto’s op deze manier ophangt, wordt de kamer meteen Pinterest-waardig! Het ziet er heel spectaculair uit, terwijl het gemakkelijk na te maken is. Koop een lichtsnoer en hang de polaroidfoto’s op met kleine wasknijpers. Heb je geen polaroidcamera? Laat dan foto’s afdrukken in verschillende formaten als retro prints of square prints voor precies hetzelfde effect. Dit is zelfs een stuk goedkoper dan de echte polaroid foto’s.

2. Foto op canvas of ander materiaal

Foto op canvas of ander materiaal

Het is ook erg mooi om een afbeelding te laten drukken op canvas voor een luxer resultaat. Door het materiaal oogt het heel anders dan een standaard foto in een lijst. Een andere stijlvolle optie is een foto op acrylglas, hout of aluminium. Kijk daarnaast eens naar de mogelijkheden van een fotocollage. Zo maak je een grote afbeelding van meerdere foto’s. Handig als je geen keuze kunt maken of zo min mogelijk gaten in de muur wil slaan.

3. Foto’s op metalen wandrek

Foto’s op metalen wandrek

Zwarte metalen wandrekken zijn erg praktisch voor in je thuiskantoor. Je kunt er snel notities en belangrijke afspraken op vastklemmen. Maar je kunt zo’n wandrek natuurlijk ook gebruiken voor foto’s! Het leukste aan dit idee is dat je eindeloos kunt blijven afwisselen en altijd nieuwe dingen kunt toevoegen.

4. Zelfgemaakt wandrek voor foto’s

Zelfgemaakt wandrek voor foto’s

Als je het helemaal creatief wil aanpakken, kun je zelf een wandrek maken. Dit is niet alleen tof voor aan je eigen muur, maar ook een super origineel cadeau voor jouw vriend/vriendin. Maak een rechthoekig frame (bijvoorbeeld van houten latjes) en span hier touw tussen. Daarna kun je verschillende foto’s ophangen door middel van een knijpertje.

5. Foto’s op een wandplank

Foto’s op een wandplank

Een andere toffe manier om foto’s aan de muur te maken, is om ze op een wandplank te zetten. Je kunt de fotolijsten gemakkelijk veranderen van positie en bijvoorbeeld ieder seizoen afwisselen. Combineer het met andere decoratie om het nog sfeervoller te maken. Denk aan kleine vaasjes, droogbloemen, planten, beeldjes of boeken. In plaats van afgedrukte foto’s kun je ook fotoboeken van mooie reizen tentoonstellen op de wandplanken. Tegenwoordig kun je gemakkelijk online jouw ideale fotoboek samenstellen en thuis laten bezorgen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply