29

Meubels voor elke woonstijl

Om een mooi interieur te verkrijgen, doe je er goed aan om voor een bepaalde woonstijl te kiezen. De industriële en moderne woonstijlen zijn populair, maar je kunt ook kiezen voor een landelijk of vintage inrichting kiezen. Wil je een meer eigenzinnig interieur? Dan kan je de verschillende woonstijlen ook combineren voor een authentiek woonstijl.

 Voor elke woonstijl vind je unieke meubels, maar sommige meubels kun jij in elk interieur wel kwijt. Wij geven je aantal tips voor meubels die je altijd wel kwijt kunt in jouw inrichting.

Stijlvolle stoelen

Stoelen zijn erg belangrijk in je interieur. Je begint de dag aan tafel, schuift met zijn allen aan voor het avondeten en werken en studeren, doe je ook allemaal aan de eettafel. Het is dan wel zo fijn dat je lekker comfortabel kunt zitten. Daarom is het aan te raden om een goede stoel of eetstoel uit te zoeken die een goed zitvlak en ook niet te hard is.

Een comfortabele bank

Een comfortabele bank

Een fijne bank waar je lekker op kan loungen mag natuurlijk niet ontbreken in je interieur. Welke woonstijl jij ook hebt, je kunt altijd spelen met de vorm van je bank. Zo kan je bijvoorbeeld een zithoek creëren met een 2- en 3-zitsbank, de woonkamer inrichten met een fijne hoekbank of bijvoorbeeld kiezen voor een U-opstelling als je een grote woonkamer hebt. Veel interieurmerken hebben vele mogelijkheden voor de uitstraling van een bank. Daarom kan je bij merken, zoals Henders & Hazel, vrijwel altijd een bank zo samenstellen dat deze helemaal naar wens is en past bij jouw inrichting. 

Zo kan je bijvoorbeeld de Henders & Hazel bank Praia bijvoorbeeld nemen met een cognac lederen bekleding, maar kan je ook kiezen voor een zachte, gele stof die weer net iets stijlvoller is in een Scandinavisch of vintage interieur. Bij veel banken kan je naast de opstelling en stof ook spelen met de looks door bijvoorbeeld extra kussens toe te voegen of uit verschillende soorten poten te kiezen. Zo kan jij je bank helemaal stijlen op basis van jouw woonwensen.

Een mooie, houten tafel

Een mooie, houten tafel

Een tafel neemt nogal wat ruimte in. Daarom heeft dit meubelstuk ook veel impact op de stijl van je woning. Wil je zeker weten dat jouw tafel goed past in je interieur? Kies dan voor een mooie, houten eet- of salontafel. Hout is een natuurlijk materiaal en zorgt altijd voor sfeer in huis. Ga je voor een hele robuuste tafel, dan past deze goed in een industrieel of landelijk interieur, maar een houten tafel met een wat strakker ontwerp staat ook niet verkeerd in een eigentijds of modern interieur. Neem bijvoorbeeld de Xooon tafel Colombo. Deze ronde tafel kan je in vrijwel elk interieur combineren met je andere meubels en accessoires. Zo hoef je dus ook niet altijd je hele interieur aan te passen als je wat nieuwe meubels koopt.

Sfeervolle accessoires

Verschillende accessoires kan je in vrijwel elk interieur kwijt. Sterker nog, je kunt jouw woonstijl een persoonlijke touch geven. Zo kan jij je industriele inrichting van een retro uitstraling voorzien met een mooi vintage vloerkleed. Dit staat goed in een industrieel en retro inrichting, maar kan je ook heel goed combineren met een landelijke woonstijl. Heb je een minimalistische woonstijl met weinig kleur? Speel dan met felgekleurde kussens, stijlvolle wanddecoratie of met kamerplanten om jouw interieur te verrijken met kleur. Het voordeel van accenten leggen met accessoires is dat het niet veel kost om deze te vervangen. Zo kan je subtiele wijzigingen maken aan jouw inrichting.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply