30

Mangohout als basis van jouw industriële kast

De populariteit van industriële meubels is de laatste jaren nogal gestegen. Vanwege de robuuste, stoere uitstraling is de industriële woonstijl geliefd. Het groeiende aanbod in meubelwinkels bestaat uit tafels, stoelen, banken, lampen, kasten en talloze accessoires.

Ze zijn vaak gemaakt van materialen als metaal, beton en hout. Met name mangohout komt veel voor. Waarom eigenlijk?

Stijlvol hout voor jouw industriële kast

Mangohout is een stijlvolle houtsoort die goed bruikbaar is voor industriële meubels. Het oogt robuust en heeft een warme kleur. De industriële woonstijl is geïnspireerd op oude fabrieken. Van die grote fabriekshallen uit de negentiende eeuw, met machtige stoommachines en de bijbehorende rookpluimen. Gelukkig haal je die rookpluimen niet in huis. Wel kies je voor meubels met stoere, robuuste en functionele vormen.

Het is een stijl die bij steeds meer mensen in de smaak valt, wanneer ze naar de meubelzaak gaan. Dankzij het grote aanbod kun je moeiteloos combineren. Plaats bijvoorbeeld een stijlvolle industriële kast naast een bank met industrieel ontwerp.

Een duurzame keuze

Mangohout een duurzame keuze

Hoewel die oude fabrieken niet zo duurzaam en milieuvriendelijke waren, zijn veel industriële meubels dat dan weer wel. Met name het gebruik van mangohout is slim. Economisch gezien hebben de mangobomen twee levens. Eerst als leverancier van mango’s, daarna als hout. Na verloop van tijd groeien er minder vruchten aan de boom, waardoor het slim is om te gaan kappen. Dit is nauwelijks schadelijk, want een nieuwe boom groeit razendsnel. Binnen korte tijd kunnen er weer nieuwe vruchten geoogst worden.

Het loont dus zeker om deze bomen op het juiste moment te kappen, zonder dat dit nadelige gevolgen heeft. Wist je dat een mangoboom een omtrek van wel 5 meter kan bereiken, en een hoogte van 40 meter?

Robuust en vintage

Meubelmakers hebben gezocht naar een type hout dat perfect past bij de industriële woonstijl. Ze kwamen uit bij mangohout, met zijn warme kleur en robuuste look. Ook heeft het een vintage look. Ideaal, want het moet er natuurlijk wel uitzien alsof het een lang leven in een industrieel complex achter de rug heeft. Het hout is goed te bewerken en daardoor perfect te gebruiken in kasten, tafels en andere meubels.

Daar komt nog bij dat dit type hout goed te combineren is met andere materialen. Wat betreft industriële meubels gaat het dan vaak om staal. Veel kasten hebben een zwart stalen frame, waarbij de grote ruimtes gevuld worden met mangohout. Ook als planken in boekenkasten zie je het hout veel terug.

Goed te onderhouden

Industriële meubels gemaakt van mangohout zien er gelukkig niet alleen maar robuust uit, ze zijn het ook gewoon. Het hout is namelijk ijzersterk en heeft een lange levensduur. De meeste meubelzaken leveren meubels waarbij het hout vooraf al is behandeld, zodat het goed bestand is tegen vocht en lelijke vlekken.

Desalniettemin is dit materiaal met name geschikt voor gebruik binnenshuis. Zet dus niet een mangohouten tafel in de tuin, dat kan namelijk nooit lang goed gaan.

Industriële meubels blijven betaalbaar

Leuk, zo’n stijlvolle industriële boekenkast. Fraai, zo’n industriële fauteuil. Maar wat kost het? Ja, het blijft toch een van de eerste vragen die wij Nederlanders stellen. Hoeveel een meubel kost, hangt natuurlijk af van allerlei factoren. Desondanks kun je gerust zeggen dat mangohout een voordelige keuze is, zeker in vergelijking met diverse andere soorten hout. Het is dus een uitstekende optie voor wie een beperkt budget beschikbaar heeft, maar wel hoge kwaliteit zoekt.

Samengevat is mangohout dus een uitstekende keuze voor jouw industriële meubels. Het is duurzaam, sterk, makkelijk te onderhouden, betaalbaar en bovenal stijlvol!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply