37

5 tips voor het kiezen van een bankstel

Een paar keer in je leven ben je toe aan het kiezen van een bankstel. Als je dat doet, wil je graag de juiste keuze maken. Het bankstel moet niet te groot, te klein, of te hard zijn, je moet er helemaal blij van worden. Om een goede keuze te maken, heb ik een aantal tips:

kies de juiste opstelling van het bankstel

Als je een bank wil aanschaffen is het belangrijk om te ontdekken welke vorm goed bij jullie woonkamer past. Wil je een hoekbank, een elementenbank, wil je twee banken tegenover elkaar of zoek je een bank in combinatie met een fauteuil. Aan iedere opstelling zitten voor en nadelen. Welke opstelling je ook kiest, als je een kleine ruimte hebt, is het slim om een bank op hogere poten te kopen. Zo kun je meer onder de bank kijken en wordt de bank geen massief blok.

 

kies het juiste zitcomfort

Iedereen heeft zo de eigen gewoontes in de zithoek. Er zijn veel mensen die lui TV kijken, er zijn veel mensen die loungen en achterover hangen om naar muziek te luisteren. Weer anderen lezen liggend een boek en er zijn mensen die veel met elkaar praten en daar de tijd voor nemen. Dat wat je doet bepaalt welke bank past, is dat een bank in een relaxmodus of is dat een bank met een actieve zit. Laat je goed voorlichten in de winkel en ga vooral proefzitten en liggen.

 

kies het juiste formaat bankstel

De bank moet goed in de ruimte en de woonwensen passen, het zou zonde zijĀ  als het net te klein of te groot is. Bedenk hoeveel plekken je op een drukke avond minimaal moet hebben. Maak een kleine plattegrond op schaal van de woonkamer en knip losse vierkantjes en rechthoeken op maat van een bankstel. Ga ermee schuiven op de plattegrond, duik in de afmetingen van je favoriete bank of merk en zoek de juiste match.

past de bank bij je woonstijl

Je wilt uiteraard dat de bank past bij de woonstijl die je al in huis hebt. Als je de vorm van de bank mooi vindt, dan past het al snel goed. Meestal kun je de bekleding, de armleuningen en de poten van de bank nog goed aanpassen aan je wensen. Bij hoekbankxxl krijg je alle vrijheid om je eigen bank samen te stellen. Zo wordt de keuze reuze en kun je het passend maken bij je huidige kleurpalet. Maar…. een nieuwe bank kan natuurlijk een aftrap zijn voor een geheel nieuwe look…

styling

Als je de bank hebt aangeschaft zijn en nog een paar handige tips. Zet bijvoorbeeld de bank op een vloerkleed. Het kleed schuift minder en het zorgt ervoor dat het een gezellige opstelling wordt. Om zoveel mogelijk hoeken uit te lichten, kun je gebruik maken van een booglamp. Optisch gezien een slimme zet, want een booglamp zorgt voor een warme sfeer. Als je ruimte genoeg hebt, is het prettig om de bank iets van de wand te plaatsen. Het kost ruimte, maar toch oogt de ruimte op deze manier groter. Verder is het handig om bij de bank een aantal kleine tafeltjes te zetten in plaats van een grote salontafel. Zeker bij een hoekbank kun je dan snel een tafeltje aanschuiven in de hoek waar je gaat zitten. Bovendien ziet het er speels en gezellig uit.

bankstel kiezen

een elementenbanken om zelf samen te stellen via hoekbankxxl

kiezen van een bankstel

een fauteuil via hoekbankxxl

Bewaren

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply