21

Maak van je achtertuin een optimale relaxplek

De zon schijnt en alles wat groeit en bloeit ontwaakt uit de winterslaap. En dat geldt eigenlijk ook voor ons. We trekken zomerjurkjes en korte broeken uit de kast en gaan lekker naar buiten om te genieten. In het park, op het strand en het terras, in de achtertuin. Gelukkig mogen we weer mondjesmaat op vakantie naar warmere oorden, maar veel mensen nemen het risico nog niet en blijven dicht bij huis deze zomer. En als je gezegend bent met een balkon, dakterras of tuin is dat helemaal geen straf. Want met een beetje aandacht tover ook jij je ‘buiten’ om tot een waar paradijsje waar je heerlijk kunt relaxen. En dat gaat verder dan mooie tuinmeubelen neerzetten. Hoewel dat al wel een verschil maakt natuurlijk. Het begint bij het bepalen van de fijnste plek in je tuin. Waar schijnt het grootste deel van de dag de zon? Waar heb je de meeste privacy? Waar is het rustig en heb je geen last van straatgeluiden of van je buren? Waar kun je een handige ligstoel neerzetten? Allemaal vragen die je jezelf kunt stellen om je optimale relaxplek te vinden. Daarna is het een kwestie van de plek helemaal naar jouw zin maken zodat je er heerlijk kunt ontspannen met een boek, muziek en zomers drankje. We geven je graag tips hoe je dat doet. 

Begin bij de basis

Het is belangrijk om eerst de essentiële dingen aan te pakken op je favoriete plekje. Haal sowieso gevallen takken en bladeren weg en reinig de schutting, het muurtje of de tuinmeubelen die je gaat gebruiken. Groene aanslag krijg je hebt best weg met een hogedrukspuit, maar een sopje van warm water met soda werkt ook prima. Maai het gras en snoei de struiken. Als je dat hebt gedaan kun je beginnen met inrichten.

Hét moment om te upgraden

Ben je wel tevreden met de basis die je hebt? Leg bijvoorbeeld een klein terras aan met natuursteen, kinderkopjes of houten vlonders. Door deze af te zoomen met bloembakken en planten creëer je echt een verborgen hoekje waar jij je even lekker kunt terugtrekken. 

Geuren en kleuren

Geuren en kleuren

Als je naar het tuincentrum gaat is het goed om te kijken welke planten in welk seizoen groeien en bloeien. Op die manier zit je het hele jaar beschut, wel zo lekker als het in het najaar nog mooi weer is. Rustgevende geluiden zoals kabbelend water en fluitende vogels realiseer je door zelf een fonteintje aan te leggen en hier en daar voederbakjes op te hangen. Maar breng je neus ook in de relaxte sfeer met heerlijk geurende bloemen en kruiden. Denk aan tijm, lavendel, rozemarijn en basilicum. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply