18

Kleine verandering, groot verschil

Er zijn van die zaken in een woning die we al snel een beetje over het hoofd zien. Die we voor lief nemen, ook al vinden we ze niet per se mooi. Die we ‘vergeten’, als we nadenken over hoe we onze woning willen (re)stylen of verbouwen. Kleine zaken, die niet per se bepalend zijn, maar die uiteindelijk toch wel een groter verschil kunnen maken dan we vooraf denken.

De trap: de mogelijkheden zijn enorm

In heel wat klusprogramma’s op tv zie je hem voorbijkomen: de trap renovatie. Niet voor niets, want keer op keer blijkt dat een ‘nieuwe’ trap een woning echt een behoorlijk ander aanzien kan geven. Zeker wanneer de bestaande trap gedateerd, niet prettig in gebruik of slecht onderhouden is, kan een relatief simpele ingreep een groot verschil maken. Omdat de bestaande trap behouden blijft, en de treden simpelweg van nieuwe overzettreden worden voorzien, zijn de traprenovatie kosten vaak lager dan je denkt. Zeker wanneer de trap zich op een prominente plek in je woning bevindt, zal het verschil echter enorm zijn. Zeker het overwegen van het aanpakken waard!

De trap de mogelijkheden zijn enorm

Kijk eens naar je plafond

Ook het plafond is iets dat we snel over het hoofd zien. Logisch: we moeten omhoogkijken om hem in het vizier te krijgen. In Nederland hebben we, nadat we de verlaagde plafonds voorzien van schrootjes achter ons hebben gelaten, de neiging om er een kwastje nieuwe, witte verf overheen te gooien en het wel prima te vinden. Een plafond is een plafond, en dat zit nu eenmaal op een bepaalde manier in je huis. Of het glad is of van een structuur voorzien, helemaal egaal of voorzien van groeven of geleiders voor snoeren: we leren ermee leven.

Ook dit onderdeel van je huis kun je echter makkelijk aan laten passen aan je wensen. Helemaal strak, voorzien van slimme verlichting, bijvoorbeeld. Wederom een kwestie van een kleine aanpassing, die veel plezier en een heel andere uitstraling kan geven.

Ook de deuren kun je vervangen

Tenslotte zijn ook de deuren van die onderdelen van het huis die we vaak maar een beetje als een gegeven zien. Ze zitten er nu eenmaal in, dit is het. Of toch niet? Steeds meer mensen zien in dat ook de deuren, zowel de buitendeuren als de binnendeuren, een belangrijk onderdeel van het huis zijn. Een onderdeel dat ook nog eens vrij gemakkelijk vervangen kan worden. Je geeft de buitenkant van je huis een heel andere look met een nieuwe voordeur die past bij jouw persoonlijke smaak. En ook binnen kun je de deuren precies laten aanpassen bij wat jij wilt, en bij hoe de rest van je interieur eruitziet. Je zal zien dat deze kleine finishing touch echt een groot verschil kan maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply