39

je slaapkamer klaar voor de winterslaap

Photo by Benjamin Voros on Unsplash

De klok tikt door en de seizoenen volgen elkaar op. Na de zomer komt de herfst en dan wordt het daarna steeds kouder. Tijd om de frisse wind te weren uit de slaapkamer en er een warm nestje van te maken voor je winterslaap.
In de zomer wil je het koel hebben en in de winter wil je het aangenaam en warm hebben, dus dat vraagt om een andere aanpak, dan denk ik aan:

winterslaap tip: warme dekens

In het winterbed wil je lekker wegkruipen en het aangenaam warm hebben. Allereerst is het ligcomfort belangrijk. Iedereen is anders en stelt andere eisen aan een matras. Er zijn vele goede matrassen, maar helaas ook slechte of te dure matrassen. Wil je comfortabel slapen en een goed maar goedkoop matras, dan zijn er veel mogelijkheden.
Daarnaast heb je veel warmte nodig en kun je aan de slag met het verzamelen van veel warme dekbedden, dekens en plaids. Je wilt de warmte reguleren… soms een beetje meer en soms een beetje minder warmte. Vandaar dat het fijn is als er een stapel ligt in verschillende formaten.

winterslaap tip: warme kleuren

Kleuren hebben veel effect op je gemoed. Koele en witte kleuren zijn verfrissend en warme kleuren geven geborgenheid. In een winterse slaapkamer wil je dus warme kleuren. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals je muren schilderen, werken met accessoires in warme kleuren, gordijnen in een warme teint of het neerleggen van een vloerkleed.

winterslaap tip: kussens

In bed wil je lekker liggen en daar heb je fijne kussens voor nodig. Vaak helpen deze kussens ook mee aan het kleurenpallet in de slaapkamer. Goed om ze met zorg uit te zoeken….

winterslaap tip: sfeervolle verlichting

In de slaapkamer is verlichting belangrijk. Direct licht voor als je iets wilt doen waar er licht nodig is, bijvoorbeeld voor het lezen van een boek. Maar verder is het de bedoeling dat je in slaap gaat vallen en dat kan het beste met gedimd licht. Sfeerverlichting is dus belangrijk, gelukkig zijn er veel mooie exemplaren te vinden.

Ik zou zeggen…. ga snel aan de slag en maak je kamer klaar. Je komt vanzelf de winter door!

Bewaren

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply