22

Je bed opmaken als in een hotel; zo doe je dat

Het leukste onderdeel van in een hotel slapen is dat het altijd netjes opgeruimd is en dat je een heerlijk bed hebt om in te slapen. In een hotel worden de bedden altijd fantastisch opgemaakt en natuurlijk wil je dit het liefste ook thuis kunnen doen. Hoe je dit het beste aan kunt pakken en wat je daar allemaal voor nodig hebt; dat leggen we je graag even uit. Zo kun jij in de avond in je fantastische bed springen om te slapen als een roosje!

De basis

Laten we beginnen bij het bed wat je hebt. Als je dit bed al meer dan twintig jaar gebruikt is het toch echt wel tijd dat je eens naar een vervanger gaat kijken. Je kunt enkel voor nieuwe matrassen kijken, maar natuurlijk ook naar een volledig nieuwe opstelling zoals een boxspring. Boxsprings staan erom bekend om heerlijk comfortabel te slapen en je kunt deze ook nog aanpassen qua hardheid met een topper. Dit kun je zelfs nog per persoon afwisselen, dus een harde topper voor je partner en een zachte voor jouzelf. Zo kun je het bed helemaal naar eigen wens vormgeven, zodat je elke nacht fantastisch kunt slapen.

De aankleding

De aankleding

Vervolgens moet je kijken naar de aankleding van het bed. Je hebt natuurlijk een hoeslaken nodig, een dekbed met dekbedovertrek en een fijn hoofdkussen met kussenhoes. In hotels zie je natuurlijk voornamelijk dat alles in het wit is, ook om de gasten te laten zien dat alles schoon is. Voor thuis kun je dit doorvoeren, maar je kunt dit ook combineren met een rijke kleur. Denk bijvoorbeeld aan bordeauxrood of royalblue voor een chique uitstraling. Vergeet niet dat je bij een boxspring een speciaal hoeslaken topper nodig hebt, welke vaak qua afmeting wat minder dik is dan een gewoon hoeslaken.

Het opmaken

Nu je alle basisitems in huis hebt voor het perfecte hotelbed, zijn we bij het opmaken ervan beland. Het belangrijkste is dat je alles zo strak mogelijk opmaakt. Voor het optimale effect kun je je beddengoed nog strijken, zodat alle kreukels eruit zijn en alles extra glad is. Vervolgens maak je alles zo strak mogelijk op en schud je de kussens flink op zodat ze lekker bol op het hoofdeinde staan. Het dekbed vouw je onder het matras aan alle kanten, alsof je een cadeautje inpakt en de flappen omvouwt. Zo ziet jouw bed er gelikt uit, net als in een hotel. Je kunt er nog wat roomspray of speciale linnenspray overheen vernevelen om het geheel helemaal af te maken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply