25

Inspiratie voor een botanische babykamer

De botanische interieurtrend is enthousiast onthaald in vele huishoudens. Deze beperkte zich in eerste instantie echter vooral tot de woonkamer, slaapkamer en de badkamer. Maar ook de kinderkamer kon deze trend niet achterblijven. Logisch ook, want zeker als jij de kinderkamer duurzaam wil vormgeven is de botanische trend een geweldige richtlijn. Wij geven je graag een paar ideeën om het thema in de kinderkamer te brengen.

Planten

Je kinderkamer kan natuurlijk enkel botanisch aandoen, wanneer je er voldoende groen in zet. Je kunt er een ware jungle van maken! Planten verfrissen de lucht, maken deze zuurstofrijk en al dat groen is ook nog eens heerlijk rustgevend. Perfect dus voor je baby. Hou er wel rekening mee dat niet alle planten geschikt zijn voor je babykamer. Je wilt natuurlijk absoluut geen giftige planten in de kamer, ook niet in de rest van het huis trouwens. Vermijd ook kleine steentjes in de plantenbakken die je kindje zou kunnen inslikken en pas op met cactussen.

Duurzame materialen

Duurzame materialen zijn net als planten onmisbaar in de botanische babykamer. Vooral bamboe en rotan hebben de perfecte uitstraling voor deze stijl. Je kunt een leuke rotan mand neerzetten om de duurzame sfeer te versterken en natuurlijk is iedere extra opbergruimte die het met zich meebrengt ook welkom. Zo houd je de kamer makkelijk opgeruimd. Ga voor een FSC-gekeurde houten wieg en vergeet de duurzame schommelstoel niet! Ook populair zijn bamboe hangstoelen.

Botanische babykamer

Behang

De botanische interieurstijl komt vooral goed tot uitdrukking met het gebruik van veel groen of, om het iets te neutraliseren, grijs. Je kunt natuurlijk een kant van de kinderkamer groen verven of een muur behangen met prachtig junglebehang. Je kunt de babykamer ook wat rustiger aan laten doen door de muren wit te houden. Je kunt altijd nog een leuke dierenposter ophangen.

Details

Trek de stijl ook door, door aandacht te hebben voor de details. Plaats bijvoorbeeld een leuke (en neppe) schapenvacht op de vloer of op je schommelstoel en/of hang een rieten kinderhoedje voor de sier op een van de kapstokhaakjes. Natuurlijk mogen knuffeldieren niet ontbreken! Ga je echt voor een jungle- of safarithema? Zet dan een gigantische gorilla of giraffe in de hoek van de kamer.

Duurzaam

Jouw botanische babykamer voelt pas echt authentiek aan als alles zo duurzaam mogelijk is. Ga daarom enkel voor duurzame materialen en maak gebruik van ledverlichting (die je natuurlijk niet langer laat branden dan nodig). Om je hele huis van het duurzame thema te laten profiteren, kun je ook energie vergelijken. Vind op deze manier een groene energieleverancier om niet alleen je babykamer, maar je hele huis te verduurzamen.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply