40

Hoe kies je een Amsterdams verhuisbedrijf?

Er staat een verhuizing op de planning en je bent op zoek naar een goed verhuisbedrijf in Amsterdam. Een super slimme keuze natuurlijk: vele handen maken licht werk en die verhuizers weten precies hoe ze deze klus moeten klaren. Jij kunt lekker stressvrij verhuizen en je weet ook nog eens zeker dat je niet met rugklachten eindigt: ideaal! Maar waar moet je eigenlijk op letten met het kiezen van een Verhuisbedrijf Amsterdam? We geven je een aantal tips.

1. Erkend verhuisbedrijf

Nu hoef je niet perse voor een erkend verhuisbedrijf te kiezen, maar het geeft je wel wat extra zekerheid. Check dus even of je verhuisbedrijf in Amsterdam aangesloten is bij de Organisatie voor Erkende Verhuizers.

2. Kijk naar garanties en verzekeringen

Welke garanties geeft het verhuisbedrijf je? Gaat de verhuizing bijvoorbeeld gewoon door wanneer de verhuizer onverwachts failliet gaat, wat gebeurt er als je de verhuizing tijdelijk moet verzetten en welke verzekeringen zijn er eigenlijk van toepassing?

3. Maak op tijd je inventaris op

Pas wanneer jij jouw volledige inventaris doorgeeft kan een verhuisbedrijf je de juiste offerte geven. Hoe meer informatie jij geeft hoe gerichter de prijzen die zij door kunnen geven. Kijk dus meteen naar je inventaris zodra je de verhuisdatum weet; op deze manier weten zowel jij als de verhuizers waar ze aan toe zijn.

Hoe kies je een Amsterdams verhuisbedrijf

4. Bezoek ze op locatie

Heb je een verhuisbedrijf in Amsterdam gevonden? Bezoek ze dan even op locatie voor een kopje koffie. Een verhuizing is natuurlijk hartstikke persoonlijk en het kan echt fijn zijn om even face to face te praten. Kom je meteen wat meer over de werkwijze te weten.

5. Vergelijk de offertes

Kies niet meteen voor het eerste verhuisbedrijf dat je tegenkomt maar vergelijk de offertes en voorwaarden even. Kijk of alle kostenposten in de offerte vermeld staan en of alles duidelijk aangegeven is. Staat er bijvoorbeeld duidelijk aangegeven welke taken door het verhuisbedrijf worden opgepakt en welke taken je zelf uitvoert? Bij twijfel neem je gewoon even contact op met het verhuisbedrijf.

6. Zoek naar ervaringen

Vraag ook zeker even rond in je vrienden- en kennissenkring. Wie weet heeft er iemand geweldig goede of bar slechte ervaringen met een specifiek verhuisbedrijf in Amsterdam. Die ervaringen kunnen je net dat beetje extra informatie geven dat je op de website van de verhuizer niet kunt vinden. Heeft niemand ervaringen? Ga dan online op zoek naar reviews. Een goed voorbereid mens telt voor twee!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply