17

Het verschil tussen een parketvloer en een houten vloer

Op zoek naar een mooie vloer voor jouw woning die met de jaren alleen nog maar mooier wordt? Het bestaat! Maar, een echt goede vloer geeft je huis al vanaf moment één karakter. Zo haal je gelijk al de sfeer in huis waar je naar verlangt. Op zoek naar een nieuwe vloer voor jouw woning? Dan is dit de perfecte tijd om in actie te komen. De winterse periode is aangebroken en dit is de tijd dat je veel tijd zal doorbrengen in je woning. Het belang van een vloer waar je blij van wordt, is dan belangrijk! Kun jij wat inspiratie gebruiken voor het vinden van je nieuwe liefde? Bekijk dan de collectie vloeren van Floorlife.nl.

Een houten vloer met karakter

Houten vloeren worden mooi gevonden door veel mensen. Dat snappen we goed want een houten vloer heeft echt een uniek karakter. Met een échte houten vloer geef je je woning een doorleefde uitstraling. Dit maakt deze huizen vaak erg stoer en sfeervol. Wél hebben houten vloeren veel onderhoud nodig om mooi te blijven. Veel mensen hebben geen tijd om hierin te investeren. Houten vloeren worden geassocieerd met luxe, dit komt vaak door het prijskaartje dat aan massief houten vloeren hangt.

Een onderhoudsvriendelijke ‘houten’ vloer

Een onderhoudsvriendelijke ‘houten’ vloer

Geen tijd om veel onderhoud te plegen aan jouw vloer, maar wil je wel genieten van de uitstraling van hout? Gelukkig voor jou zijn er tegenwoordig veel vloeren die de hout look goed nabootsen. Denk bijvoorbeeld aan laminaat of PVC vloeren. Deze zijn zeer onderhoudsvriendelijk en daardoor worden ze veel gekozen door vele mensen. Ook hebben deze vloeren een voordelige prijs vergeleken met echte houten vloeren.

De voordelen van een parketvloer

Een parketvloer kan niet tippen aan het onderhoudsgemak van een PVC of laminaat vloer. Wél heeft deze vloer zo zijn eigen voordelen waardoor veel mensen alsnog parket kopen. Zo heeft deze vloer echt een stuk meer karakter wanneer je graag voor de hout look gaat. Ook kun je de parketvloer altijd weer aanpassen naar wens door hem opnieuw te schuren en te oliën. Dit maakt deze vloer erg duurzaam en veelzijdig. 

Daarnaast is deze vloer makkelijk te combineren met vloerverwarming. Mits je voor lamelparket gaat. Door de opbouw van de lamellen, kan de warmte goed doorkomen zonder dat de vloer al te veel uitzet. Ook baant de warmte zich makkelijker een weg naar boven dan bij een massief houten vloer. Let wel op dat er met deze vloer enige naden en kieren kunnen ontstaan door het warmteverschil. De parket vloeren zijn in vele varianten verkrijgbaar, zo is er altijd wel een stijl en kleur die zal aansluiten bij je wensen! 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply