38

het moestuinblog van een moestuinier

moestuinier

het logo van mijn moestuinblog

Wij hebben al ruim 2 jaar een moestuin in de achtertuin. Wij boffen, onze tuin is namelijk zo lang, dat er gewoon een moestuin in past. Ik loop dus de achterdeur uit, zo de moestuin in. Sinds kort hebben we een glazen kas opgahaald uit Drenthe en kan het echt werk gaan beginnen. Ik heb wel duizend ideetjes.

Inmiddels weet ik dat een moestuin een kwestie van goed plannen is. Plannen zit niet zo in mijn systeem, we kijken eigenlijk nooit echt langer dan een week vooruit. Maar ik heb me deze winter in allerlei vraagstukken verdiept en ben begonnen met een keigoede planning. Nu ga ik ervoor zorgenĀ  dat ik deze planning ga vasthouden. #klusje… Maar ik weet dat het me veel oplevert!

 

moestuinblog

Het is niet zo dat ik ontzettend veel weet over moestuinieren, maar ik heb me er echt in verdiept, ik ben een doorzetter ben en ik ben graag buiten in de (lente)zon. Ook eten we graag groente en is verbouwen van je eigen groente superleuk!
Alles wat ik leer schrijf ik op in een schriftje, maar ik bedacht mij dat ik dat ook online kon delen met anderen. Zo weet ik inmiddels veel over slakken weren, grondgesteldheid, heb ik een composthoop gebouwd en leer steeds beter zaadjes kweken. Ook weet ik inmiddels welke planten je beter wel en niet naast elkaar kunt kweken en zijn er nog heel veel handige trucjes die ik graag verder vertel.

Het blog van een moestuinier is nog niet een zeer rijk gevuld blog… het is nog kersvers. Het moet dus nog helemaal gaan groeien en bloeien, zoals mijn moestuin deze zomer volop zal gaan groeien en bloeien. Ik heb er zin an en hoop van harte dat je regelmatig even in mijn moestuin op het blog van een moestuinier komt meekijken! Wees welkom!

moestuinier

mooie bloemen en lekkere groentes uit mijn moestuin

moestuinier

de jaarplanning van mijn moestuin

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply